Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

LSA Suceava a sărbători Ziua Europeană a Medierii
23.01.2014 | Cornel TILIHOI

Ziua Europeană a Medierii a fost sărbătorită la Suceava printr-un seminar la care au participat judecători, procurori şi mediatori din întreaga ţară şi din Republica Moldova. Evenimentul circumscris proiectului european Eirene iniţiat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, a debutat în ziua de 21 ianuarie și a continuat și pe 22 ianuarie 2014.

În cadrul proiectul Eirene au fost organizate ședințe de mediere, seminarii, sesiuni de informare la care au participat autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai USV, jurişti, magistraţi, mediatori dar şi studenţi ai USV amplificând importanța în viitor a medierii ca alternativă reală de soluţionare a unui conflict.

Suita de seminarii organizate în cadrul proiectului a debutat marți, 21 ianuarie 2014, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, iar manifestarea a fost moderată de lect. dr. Gabriela Nemţoi din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, iniţiator al proiectului, alături de lect. univ. dr. Camelia Ignătescu, conf. univ. dr. Constantin Filote, lect. dr. Ana Maria Cozgarea.

În prima zi a vorbit despre importanța medierii Cristi Danileț – membru CSM, care a precizat că promovează medierea într-un mod activ, fiind un instrument ce se va impune şi în România chiar dacă deocamdată există o anumită reticenţă în acest sens. În a doua zi la USV studenții din LSA Suceava, departamentul de Activități Academice, au organizat o ședință de mediere pentru un proces de divorț la care mediatori au fost doi specialiști în mediere, cu diplomă în acest domeniu.

La eveniment au mai participat preşedintele Curţii de Apel Suceava – judecător Maria Andrieş, Tatiana Ciaglic – preşedintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova, Corneliu Pavel – reprezentant al Consiliului de Mediere din România, mediator Vasile Vargan – preşedintele Asociaţiei mediatorilor din Bucovina Suceava, dar și mediatori din Cluj, Iași, Botoșani și Regin.
Ziua europeană a medierii a fost lansată pentru prima data de Consiliul Europei la data de 21 decembrie 1988.

Cornel TILIHOI
PR LSA Suceava


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.