Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Concurență, Fuziuni și achiziții

Consiliul Concurenței l-a amendat pe acționarul majoritar al ARCOM SA Bucureşti

24 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro

Consiliul Concurenței l-a amendat pe George Becali cu 183.526 lei pentru punerea în aplicare a unei concentrări economice realizate prin preluarea ARCOM SA Bucureşti, potrivit unui comunicat.

Din rezultatele anchetei reiese că George Becali a achiziţionat, în 2008, pachetul majoritar de acţiuni, respectiv 71,53% din capitalul social al companiei ARCOM SA Bucureşti, însă nu a înștiințat autoritatea de concurență cu privire la această operaţiune, încălcând astfel legislația în vigoare care prevede că este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei.

De asemenea, în urma achiziționării pachetului majoritar, cumpărătorul a obținut controlul asupra ARCOM SA Bucureşti, şi implicit asupra companiilor controlate de aceasta, exercitându-și drepturile de vot în cadrul Adunărilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Acţionarilor Întreprinderii, cu încălcarea regulilor privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică