Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti
 1 comentariu

CSM susține în continuare JURINDEX
27.01.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat în ședința de joi, 23 ianuarie, ca fiind necesară asigurarea continuităţii în timp a activităţii ROLII de publicare anonimizată a hotărârilor judecătoreşti, scop în care este necesară o întâlnire între reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Institutului Naţional al Magistraturii, ai ROLII şi ai Wolters Kluwer.

Astfel, judecător Marius Tudose Badea, membru CSM, prof. univ. dr. Gabriel Boroi, reprezentant al CSM în Consiliul Director al ROLII şi Marius Dumitru, şef Birou Informatică din cadrul CSM, au fost desemnați în vederea participării la întâlnirea la care se vor discuta clauzele contractului dintre ROLII şi Wolters Kluwer.

De asemenea, Plenul a stabilit că mandatul reprezentanţilor Consiliului va viza susţinerea următoarelor aspecte:
– necesitatea încheierii unui contract între ROLII şi Wolters Kluwer, cu clauze clare referitoare la drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi, nefiind suficientă încheierea unui protocol;
– prevederea expresă în contract a faptului că ROLII rămâne proprietarul bazei de date după încetarea contractului;
– prezentarea opţiunii Consiliului şi Institutului Naţional al Magistraturii în sensul că se doreşte ca după o perioadă de derulare a contractului – 5 ani, dreptul de proprietate asupra codului sursă să se transmită către ROLII cu titlu gratuit. Pentru situaţia în care derularea contractului nu se realizează până la momentul transmiterii dreptului de proprietate asupra codului sursă, să se estimeze care ar fi valoarea la care ROLII ar putea dobândi acest drept, în funcţie de perioada rămasă până la data la care acesta ar fi putut fi preluat cu titlu gratuit;
– accesul gratuit al membrilor fondatori ai ROLII şi al persoanelor din categoriile profesionale reprezentate de aceştia (judecători, procurori, auditori de justiţie, notari şi avocaţi) la toate produsele on-line derivate din exploatarea bazei de date, inclusiv la acelea care vor fi comercializate de ROLII contra cost.

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO