JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
Print Friendly, PDF & Email

CSM, 23 august 2007

25 august 2007 | JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii

Sedinta Plenului

1. Eliberare din functia de judecator prin pensionare

 • NUCA Mihai Stanjenel, Judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie
 • IRIMESCU Alexandrina, Judecator la Judecatoria Radauti
 • HULUB Janica, Judecator la Judecatoria Iasi
 • IRIMIA Paraschiva, Judecator la Curtea de Apel Constanta
 • SORTAN Eugenia, Judecator la Curtea de Apel Alba Iulia
 • NUTU Manea Neculai, Procuror sef al Serviciului Teritorial Bacau din cadrul Directiei nationale Anticoruptiei
 • TURLICA Valeria, Judecator la Judecatoria Braila

  Vot pozitiv, cu exceptia cererii doamnei Sortan Eugenia care a fost amanata.

  2. Eliberare din functia de judecator/procuror prin demisie

 • CATANA Constanti Cristian, Judecator la Judecatoria Piatra Neamt
 • BOLOCAN Doina Florentina, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu
 • LUPU Doru Florin, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Falticeni
 • HOSU Stefan, Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj

  Vot pozitiv

  3. Aprobarea Notei Directiei resurse umane si organizare nr. 6294/DRUO/2007, privind cererea domnului Olteanu Corneliu Valentin, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti Oas, de acordare a gradului profesional de procuror de parchet de pe langa tribunal.

  Dan Lupascu: "Consecinta este ca are grad de tribunal."
  Angela Harastasanu: "Are grad de tribunal."

  4. Respingerea solicitarii doamnei Rodica Miron de recunoastere a gradului profesional, cu ocazia numirii in functia de judecator in conditiile art. 33 alin. 5 din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Anton Pandrea: "Nu sunt posturi."
  Dan Lupascu: "Ca problema de principiu, prin hotararea prin care facem numirile la Presedinte sa spunem "se numeste… cu grad de…"

  5. A fost admisa cerere domnului Malaliu Andi Mihai, judecator la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007 prin promovarea efectiva la Tribunalul Bucuresti.

  Dan Lupascu: " A mai fost in discutie, s-a amanat pentru a se solutiona cererea doamnei judecator Bodea. A expirat termenul de 6 luni si nu i se poate imputa judecatorului ca cererea lui se solutioneaza dupa expirarea termenului."
  Iulian Galca: "La momentul cand a facut cererea, nu exista post vacant."
  Liviu Dascalescu: " E liber…"
  Alexandru Ionescu: "Mai sunt doua cereri de transfer la Tribunalul Bucuresti."
  Anton Pandrea: "Sa luam transferurile de la sectie."

  6. A fost admisa cererea doamnei judecator Stoiculescu Natalia, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea la Tribunalul Dolj.

  A fost prezenta Stoiculescu Natalia.
  Anton Pandrea: "Ati vazut nota. Este favorabila."
  Stoiculescu Natalia: "Vreau sa arat ca indeplinesc conditile. Dat fiind acest termen de decadere, am dorit sa ma prezint in fata dumneavoastra sa-mi sustin cererea."
  Anton Pandrea: "Vreti sa ne convingeti mai mult decat au facut-o cei de la Directia de resurse umane. Va multumim."

  7. A fost respinsa cererea doamnei judecator Filimon Gabriela Catrinel, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare in functii de executie din data de 4 februarie 2007.

  Virgil Andreies: "Nu exista post."
  Anton Pandrea: "De respingere cererea."

  8. A fost respinsa cererea doamnei judecator Navala Lacramioara, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea pe loc la Curtea de Apel Craiova.

  Anton Pandrea: "De respins."

  9. A fost respinsa cererea domnului judecator Popa Mocanu Iuliu Otonel, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea pe loc la Tribunalul Bucuresti.

  Anton Pandrea: "De respins."

  10. A fost respinsa cererea domnului judecator Onofreiciuc Dranca Gheorghe de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea intr-o functie de executie vacanta la Curtea de Apel Suceava.

  Anton Pandrea: "De respins."

  11. A fost respinsa cererea domnului Gheorghe Teodor – Viorel, judecator la Tribunalul Constanta, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea efectiva la Curtea de Apel Constanta – Sectia penala.

  Anton Pandrea: "De respins. Cererea are mai multe capete: promovarea efectiva, hotararea 444 este inaplicabila referitoare la varsta de pensionare."
  Dan Lupascu: "Sa disjungem. Sa raspunda directiile de specialitate."

  12. A fost respinsa cererea doamnei judecator Selea Sanda Camelia, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea intr-o functie de executie vacanta la Curtea de Apel Craiova.

  Dan Lupascu: "A aparut Decretul? Daca a aparut, atunci este post."
  Anton Pandrea: "S-a pensionat Lupita? Nu are nici cerere de pensionare depusa. De respins."

  13. Au fost respinse cererile domnului judecator Onisor Mihai Daniel si a doamnei judecator Vadana Monica privind cererile de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007, prin promovarea intr-o functie de executie vacanta la Curtea de Apel Bacau.

  Anton Pandrea: "Niciuna din cereri nu poate fi primita. Nu sunt locuri."

  14. A fost respinsa contestatia formulata de doamna Otel Simona Maria impotriva Hotararii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 267/21.06.2007, prin care a fost respinsa cererea sa de transfer.

  Anton Pandrea: "Avizele sunt negative. Contestatia nu poate fi primita."
  Virgil Andreies: "Ar ramane doar presedintele la Judecatoria Simleul Silvaniei. Voi da aviz favorabil cand mai vine un judecator."

  15. A fost respinsa cererea formulata de doamna Campeanu Cristiana, fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov, care solicita reincadrarea in functie la aceeasi unitate.

  Anton Pandrea: "S-a pensionat anul trecut. Respins cererea."

  16. A fost admisa Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 8585/DRUO/2007.

  Anton Pandrea: "Solicitarea procurorului Tuculean este ca la calcularea pensiei sa fie avuta si perioada cat a fost membru CSM."
  Lidia Barbulescu: "Parchetul General a gresit."
  Laura Codruta Kovesi: "Ne-a solicitat sa-i dam o noua adeverinta."
  Anton Pandrea: "Face referire la colegii procurori aflati in aceeasi situatie."
  Lidia Barbulescu: "Ne descalificam."
  Angela Harastasanu: "Aceasta obligatie privind recalcularea pensiei o au toti ordonatorii principali de credite. De ce sa nu trimita CSM la casa de pensii?"
  Cristian Deliorga: "A primit o indemnizatie de la CSM."
  Virgil Andreies: "Intocmirea dosarului de pensie o face institutia de unde a plecat."
  Laura Codruta Kovesi: "Acum 10 zile am semnat o adeverinta in care era inclusa si indemnizatia de la CSM."
  Dan Lupascu: "Se invoca doua imprejurari: nu e numai vorba de indemnizatia de la CSM. CSM trebuie sa trimita la Parchetul General nota si apoi noi ne precizam pozitia."
  Anton Pandrea: "Adresa la Parchet."
  Iulian Galca: "Trebuie sa-i raspundem si domnului Tuculean."
  Liviu Dascalescu: "In primul an de pensie a luat pensie mai mare, in al doilea nu, doar pensia de procuror."
  Anton Pandrea: "Singurul caruia nu i s-a mai luat in calcul indemnizatia este dumnealui. Sunteti de acord sa dam o hotarare de principiu in acest sens?"

  17. A fost aprobata Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 9262/DRUO/2007, privind declansarea procedurii de ocupare a functiilor de conducere si a posturilor de executie vacante din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii.

  Anton Pandrea: "De acord cu procedura."

  18. A fost amanata discutarea Notei Directiei resurse umane si organizare nr. 5843/DRUO/2007, privind solicitarea Institutului National al Magistraturii de aprobare a statutului de formator in cadrul acestei institutii – recrutare, evaluare si revocare- formare continua.

  Liviu Dascalescu: " S-a amanat de doua ori. Trebuie completat materialul cu procedura de revocare."
  Mihai Selegean: "Ramane sa se discute in INM procedura de revocare a formatorilor, care va avea loc luna viitoare."
  Lidia Barbulescu: "Nu are nicio vina conducerea INM in aceasta chestiune."

  19. A fost aprobata Nota Directiei resurse umane si organizare nr.7943/DRUO/2007 , privind propunerea Institutului National al Magistraturii, de completare a Programului de formare profesionala continua a judecatorilor si procurorilor pentru anul 2007, cu 2 programe TAIEX, respectiv un program de formare continua in dreptul comunitar si un program avand ca obiectiv elaborarea unei programe analitice in domeniul dreptului comunitar comune pentru spatiul Europei centrale si de SE si formarea formatorilor din regiune.

  Anton Pandrea: "De acord cu aprobarea."
  Angela Harastasanu: "Profit de prezenta domnului ministru si as vrea sa-i adresez o rugaminte. Pregatirea profesionala continua este a CSM prin INM. Intamplator aflam ca si ministerul Justitiei desfasoara programe de pregatire profesionala continua. Dar pentru a avea o evidenta a pregatirii, ar trebui informat INM despre aceasta forma de pregatire. Probabil este vorba de programe mai vechi. Astfel, evitam nemultumirile colegilor judecatori si procurori."

  20. A fost Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 7847/DRUO/2007, privind solicitarea Institutului National al Magistraturii, de aprobare a Planului de invatamant pentru anul I si a Programului de stagiu pentru anul II, pentru anul universitar 2007-2008.

  Anton Pandrea: "Au fost incluse multe din propunerile auditorilor de justitie de la intalnirea din mai."
  Liviu Dascalescu: "Sa hotaram daca trec pe la Grupul de lucru. Cat de urgent este?"
  Mihai Selegean: "In septembrie, incepe anul 2."
  Dan Lupascu: "Este foarte buna ideea de a se extinde locurile de practica."

  21. A fost aprobata Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 3998/DRUO/2007, privind solicitarea Institutului National al Magistraturii, de aprobare a stetelor de functii si de personal pentru anul 2007.

  Anton Pandrea: "Sunt in concordanta cu Regulamentul INM."

  22. A fost aprobata Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 8212/DRUO/2007, privind solicitarile doamnelor Crihana Elisabeta si Niculita Florentina Mihaela, absolvente ale Institutului National al Magistraturii, promotia 2005-2007, de numire in functia de judecator stagiar.

  Anton Pandrea: "S-a rezolvat. A fost organizata sesiune extraordinara."

  23. A fost respinsa contestatia formulata de domnul Popa Gheorghe Adrian, impotriva Hotararii nr.18 din data de 14 august 2007 a Comisiei de admitere, constituita pentru concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, organizat in perioada 30 august – 18 septembrie 2007.

  Anton Pandrea: "Nu indeplineste conditiile. Admiterea contestatiei cu nu."

  24. A fost aprobata Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 8731/DRUO/2007, privind propunerile Scolii Nationale de Grefieri de constituire a comisiilor pentru sesiunea a doua a examenului de absolvire a Scolii Nationale de Grefieri din data de 12 septembrie 2007.

  Anton Pandrea: "De aprobat."

  25. S-a luat act de retragerea cererii privind transferul unui post vacant de asistent judiciar de la Tribunalul Ilfov la Tribunalul Vrancea.

  Dan Lupascu: "Sa urgentam situatia Tribunalului Ilfov. Cornetu sau Buftea. Curtea de Apel Bucuresti a prevazut cheltuieli pentru acest tribunal. Au trecut 10 ani."

  26. S-a luat act in sens de informare de Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 1099/L/2007, referitoare la solutiile pronuntate de instantele de judecata in semestrul I din anul 2007, in litigiile in care Consiliul Superior al Magistraturii este parte.

  Anton Pandrea: "V-as propune o discutie cu Inalta Curte de Casatie si Justitie."
  Nicolae Popa: "Mi s-a spus ca va fi foarte greu sa avem o discutie de principiu, pe aspecte de ingerinta…"
  Lidia Barbulescu: "Mergem noi trei: domnul presedinte Popa, domnul presedinte Pandrea si cu mine."

  27. S-a luat act in sens de informare de Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 1190/L/2007, referitor la Decizia nr. 610 din 20 iunie 2007, definitiva si general obligatorie, a Curtii Constitutionale prin care s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. III alin (2) si alin. (3) teza intai din Legea nr. 356/2006 pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala, precum si modificarea altor legi.

  28. S-a luat act in sens de informare de Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 1284/L/2007, ce are ca obiect Decizia nr. 660 a Curtii Constitutionale.

  Nicolae Popa: "Este un apel facut de Curtea Constitutionala spre cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii fata de unele ingerinte."
  Dan Lupascu: "Acestea fac referire la deciziile de admitere si de respingere ale Curtii. Mai este un punct pe ordinea de zi privind Curtea Constitutionala."

  29. A fost insusit Punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 1296/L/2007, referitor la solicitarea domnului Alexandru Gigel Marian, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta.

  Anton Pandrea: "Ne insusim punctul de vedere."
  Dan Lupascu: "Raspundem, avem proces, daca exista o hotarare de suspendare…."

  30. A fost amanata discutarea Notei Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 3357/DAERIP/2007, avand ca obiect sinteza Documentului de lucru al Comisiei Europene – Anexa la Raportul privind aplicarea, incepand cu anul 2005, a legislatiei referitoare la mandatul European de arestare si procedurile corespunzatoare utilizate de statele membre (Decizia-cadru a Consiliului din iunie 2002) si nota Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 3356/DAERIP/2007, privind comunicarea Comisiei Europene catre Consiliu si catre Parlamentul European cuprinzand Raportul privind punerea in aplicare a programului de la Haga pentru 2006.

  Anton Pandrea: "Spre informare."
  Dan Lupascu: "Sa-l discutam in grupul de lucru."

  31. A fost amanata discutarea Notei Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 3394/DAERIP/2007, privind prezentarea proiectului Planului de Actiune pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2008-2009 – masuri de competenta Consiliului Superior al Magistraturii si a instantelor judecatoresti.

  Angela Harastasanu: "Vreau sa fac doua propuneri: ar fi necesar sa acoperim lipsa manualului managementului judiciar. Ne-am propus de mult sa facem un astfel de manual, in sarcina fie a CSM, fie a INM. Apoi referitor la sondarea opiniei publice, sa precizam daca o facem prin aparatul propriu sau apelam la un organism independent."
  Anton Pandrea: "Sa solicitam grupurilor de lucru sa-si exprime pozitia."
  Dan Lupascu: "Fiecare grup sa faca propuneri."

  32. A fost aprobata Nota Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe, nr. 3265/DAERIP/2007, privind participarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii la doua internship-uri in domeniul inspectiei judiciare, organizata in Germania, in sensul participarii domnilor Cristian Deliorga si Virgil Andreies.

  33. Adresa Curtii Constitutionale nr. 6942/2007 privind documentul adoptat de Plenul Curtii Constitutionale, sub forma Comunicatului din data de 5 iulie 2007, dat publicitatii in aceeasi zi a fost trimisa Inspectiei judiciare (in vederea efectuarii de verificari).

  Anton Pandrea: "Spre informare."
  Iulian Galca: "Demersul are o anumita consistenta. De ce s-au intalnit in Plen pentru o chestiune jenanta. Ei vor sa ne sesizeze."
  Anton Pandrea: "Ce competente are CSM?"
  Iulian Galca: "Sa le comunicam ca nu avem competenta."
  Anton Pandrea: "Este dreptul fiecarui cetatean de a se adresa cu plangere. Nu este cazul sa implicam CSM-ul."
  Dan Lupascu: "Poate ar fi trebuit sa treaca pe la Directie si apoi pe la inspectie."
  Anton Pandrea: "Ideea a fost sa stiti."
  Lidia Barbulescu: "Si eu cred ca ar trebui sa mearga la inspectie si sa le comunicam ca merge la inspectie."

  34. S-a luat act de Nota Serviciului de relatii cu publicul, registratura, secretariat si arhiva nr. 7189/4R/2007 de inaintare a Raportului privind activitatea de solutionare a petitiilor de catre Biroul Relatii cu publicul in semestrul I 2007.

  Dan Lupascu: "Cand revizuim Regulamentul, raportul trimestrial nu stiu daca se justifica, toate celelalte directii fac rapoarte anual."
  Anton Pandrea: "Au fost inregistrate 6371 petitii si au fost acordate 551 audiente."

  35. A fost discutata Adresa Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, inregistrata la Consiliul Superior al Magistraturii sub nr. 6632/SG/2007.

  Anton Pandrea: "Cer decalarea termenului de 20 septembrie pentru exprimarea unui punct pe legile de modificare."
  Dan Lupascu: "Sa alegem termeni diplomatici. Ar fi cazul sa nu ne grabim cu aceste modificari, poate cer si alte instante."
  Anton Pandrea: "Se va comunica ca termenul de 20 septembrie nu este batut in cuie. Eventualele materiale trimise dupa aceasta data vor fi analizate."
  Dan Lupascu: "Invitam sa participe la discutiile Grupului."

  36. A fost respinsa cererea formulata de domnul judecator Iosof Radu, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare in functii de executie din data de 4 februarie 2007.

  Anton Pandrea: "Nu exista post vacant."

  37. A fost respinsa cererea formulata de doamna judecator Maierean Ana, de valorificare a rezultatului obtinut la concursul de promovare in functii de executie din data de 4 februarie 2007.

  Anton Pandrea: "Nu exista post vacant."

  38. S-a stabilit calendarul examenului pentru verificarea cunostintelor prevazute de art.33 alin.14 din Legea nr.303/2004, republicata si interpretarea anumitor dispozitii din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs, astfel:

 • 1 octombrie 2007 – probele scrise teoretice la materiile prevazute la art. 31 alin. 1, lit. a) si b) din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs, aprobat prin Hotararea Plenului consiliului Superior al Magistraturii nr. 152 din 01.03.2006
 • 2 octombrie 2007 – probele scrise practice la materiile prevazute la art. 32 alin. 1 lit. a) si b) din Regulament
 • 4-7 octombrie 2007 – probele orale teoretice si practice la materiile prevazute la art. 32 alin. 1 din Regulament.

  39. A fost amanata discutarea Notei comune a Directiei resurse umane si organizare si a Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 9214/DRUO/1331/L/2007, referitoare la mandatul presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

  Sedinta Sectiei pentru judecatori

  40. Numire in functie de conducere

 • DETESAN Daniela, Presedinte al Sectiei comerciale si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Caras Severin
 • BADIU Mandica, Presedinte al Sectiei penale din cadrul Judecatoriei Focsani
 • LUPSOR Mihaela, Presedinte al Sectiei civile din cadrul Judecatoriei Brasov
 • CALIN Nicoleta, Presedinte al Sectiei penale din cadrul Judecatoriei Brasov.

  Au fost prezente:

 • DETESAN Daniela
  Anton Pandrea: "Aveti proiect. Unul dintre aspecte se refera la scurtarea duratei procedurilor judiciare. Detaliati, va rog."
  Detasan Daniela: "Referitor la scurtarea duratei procedurilor judiciare vom urmari foarte atent si indeaproape practica judiciara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Vom monitoriza dosarele mai vechi de 1 an la fond si 6 luni in apel si recurs, vom incerca sa avem mai multa grija la atitudinea partilor, martorilor, expertilor care incearca tergiversarea cauzei; impreuna cu colegii mei sa sanctionam mai drastic tergiversarea cauzelor. Vom incerca sa pastram pe Regulament circuitul lor, al dosarelor, apoi aplicarea stricta a legii. Cam munca de rutina de zi cu zi. Nu cred ca are cineva solutii de vrajitoare pentru solutionarea cu celeritate. Evident specializarea judecatorilor si o foarte foarte buna cunoastere a legislatiei."
 • BADIU Mandica
  Anton Pandrea: "O prezentare scurta a proiectului, va rog."
  Badiu Mandica: "Ideea de la care am pornit este ca suntem o instanta tanara, toti colegii sunt agreabili si vrem sa facem o lume mai buna."
  Anton Pandrea: "Despre solutionarea cauzelor in termen rezonabil, va rog."
  Badiu Mandica: "Parerea mea, personala, deocamdata, ca noi judecatorii avem o oarecare vina. Nu suntem fermi in aplicarea amenzilor."
 • LUPSOR Mihaela
  Anton Pandrea: "Aveti unul dintre cele mai bune proiecte pe care le-am vazut. Despre imbunatatirea actului de justitie, va rog."
  Lupsor Mihaela: "La capitolul imbunatatirea actului de justitie, am pus accent pe pregatirea profesionala continua a magistratilor. Trebuie sa discutam, sunt multe probleme de discutat, despre practica CEDO, jurisprudenta. La noi este o activitate destul de aglomerata. Un aspect pe care l-am abordat este legatura dintre judecator si grefierul de sedinta."
 • CALIN Nicoleta
  Anton Pandrea: "Cateva ganduri in legatura cu ceea ce vreti sa faceti, va rog."
  Calin Nicoleta: "Suntem 9 judecatori, avem 3 complete de arestati. Ar mai fi nevoie de inca un complet pentru arestati. Foarte importante sunt intalnirile cu colegii."

  Cu unanimitate de voturi, au fost numite in functii de conducere.

  41. Delegare in functie de conducere

 • IANUS Lavinia, Presedinte al Judecatoriei Radauti
 • POP Cornelia, Presedinte al Judecatoriei Sighisoara
 • HANES Onisie, Presedinte al Judecatoriei Medias
 • CIOBOTARU Aurel, Presedinte al Judecatoriei Urziceni
 • ANTON Alina Ionela, Presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Prahova

  Au fot prezenti:

 • POP Cornelia
  Anton Pandrea: "Ce intentionati sa faceti?"
  Pop Cornelia: "Sa continuam ceea ce am inceput. Cladirea este foarte veche din 1907. Nu s-a renovat din 1985. Schema este completa (avem un judecator delegat).
 • HANES Onisie
  Anton Pandrea: "Ce va propuneti?"
  Hanes Onisie: "Sa echilibrez un pic activitatea."
  Anton Pandrea: "In ce sens sa echilibrati?"
  Hanes Onisie: "Ca relatii."
  Anton Pandrea: "Alte directii de activitate?"
  Hanes Onisie: "Cladirea cade pe bucati. Tot ce pot sa ajut."
 • CIOBOTARU Aurel
  Anton Pandrea: "Ce credeti ca trebuie sa faceti?"
  Ciobotaru Aurel: "Am avut pe domnul presedinte Visan, care a fost un foarte bun presedinte. Sa continui activitatea, sa mearga bine. 8 judecatori sunt in schema, 7 sunt acum."
 • ANTON Alina Ionela
  Anton Pandrea: "Ce trebuie modificat, imbunatatit?"
  Anton Alina Ionela: "Relatiile de comunicare si de colegialitate. Sunt putin afectate. Sunt oarecare disensiuni. Au fost unele probleme in cazul unui complet, cand colegele nu se intelegeau. Am gasit insa solutia."

  Cu unanimitate, au fost votati, cu exceptia doamnei Ianus Lavinia care nu s-a putut prezenta, fiind in concediu de odihna.

  42. Delegare

 • CHIFAN Gabriel, Judecatoria Timisoara; Judecatoria Deta; Judecatoria Lugoj; Judecatoria Sannicolau Mare; Judecatoria Arad (avize negative de la Timisoara si Cluj)

  Vot negativ

  43. Prelungire delegare in functie de conducere

 • BOLOS Florita, Presedinte al Judecatoriei Ineu
 • PUSCAS Adina, Vicepresedinte al Judecatoriei Caransebes
 • POPESCU Mioara, Presedinte al Judecatoriei Calafat
 • POENARU Valentina, Presedinte al Judecatoriei Bailesti
 • GOSA Constantin Catalin, Presedinte al Judecatoriei Filiasi
 • ENASOIU Irina, Presedinte al Judecatoriei Segarcea
 • MARCU Alis Gabriela, Vicepresedinte al Judecatoriei Slobozia

  Vot pozitiv

  44. Detasare

 • CHIFAN Gabriel, Judecatoria Timisoara; Judecatoria Deta; Judecatoria Lugoj; Judecatoria Sannicolau Mare; Judecatoria Arad
 • GRECEANU Alessandra Giusepina, Judecator la Curtea de Apel Bucuresti, la Ministerul Afacerilor Externe

  Vot negativ

  45. Prelungire detasare

 • MICU Ileana Gabriela, Judecator la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, la Ministerul Afacerilor Externe (avize negative)
 • TRANDAFIRESCU Zinca, judecator la Tribunalul Prahova, la Ministerul Justitiei – Administratia Nationala a Penitenciarelor
  Vot negativ pentru prima cerere, vot pozitiv pentru cea de-a doua.

  46. Incetarea detasarii

 • CERBU Silvia, Judecator la Curtea de Apel Bucuresti, la Ministerul Justitiei

  Vot pozitiv

  47. Transfer

 • POP Rada Magdalena, Judecator cu grad de tribunal, de la Judecatoria Zalau la Tribunalul Salaj (vot pozitiv)
 • BALABAN Geta, de la Tribunalul Caras-Severin la Tribunalul Timis (vot pozitiv)
 • MATUSCHKA (COVACI) Monica, de la Judecatoria Zalau, la Judecatoria Resita (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • COTOLAN Maria, de la Judecatoria Sighetu Marmatiei la Judecatoria Resita (nu are avize favorabile, vot negativ) vGREMA Adela, de la Judecatoria Sighetu Marmatiei la Judecatoria Timisoara, Judecatoria Lugoj, Judecatoria Deta, Judecatoria Arad (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • CHIFAN Gabriel, (judecator stagiar) de la Judecatoria Sighetu Marmatiei, la Judecatoria Timisoara, Judecatoria Deta, Judecatoria Lugoj, Judecatoria Sannicolau Mare, Judecatoria Arad (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • ADRIAN Bogdan Ion, de la Tribunalul Bacau, la Curtea de Apel Bacau (vot pozitiv) CRISMARU Gabriel, de la Judecatoria Roman, la Curtea de Apel Bacau (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • BADISTRU Ella Cristina, de la Judecatoria Zalau, la Judecatoria Deva (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • HATMANU Laura, de la Judecatoria Pascani, la Judecatoria Iasi (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • RADU Cristina, de la Judecatoria Botosani, la Judecatoria Iasi (vot pozitiv)
 • MITEA Damian Marius, de la Judecatoria Constanta, la Tribunalul Constanta (vot pozitiv)
 • NEACSU Catalina, de la Judecatoria Tulcea, la Judecatoria Constanta, Judecatoria Medgidia, Judecatoria Mangalia (nu are avize favorabile, vot negativ)
 • IONESCU Marius Ionel, de la Judecatoria Avrig, la Tribunalul Sibiu (vot pozitiv)
 • ODAGIU Gheorghe Liviu, de la Judecatoria Sibiu, la Tribunalul Sibiu (vot negativ)
 • ALEXANDRU Mitica, de la Tribunalul Iasi, la Judecatoria Iasi, cu pastrarea gradului de judecator de tribunal (vot negativ)
 • SPATARU Adriana, de la Tribunalul Timis, la Tribunalul Bucuresti (vot pozitiv)
 • PETROVAN Liliana, de la Tribunalul Timis, la Tribunalul Bucuresti (vot negativ)

  48. A fost amanata discutarea Notei Directiei resurse umane si organizare nr. 7863/DRUO/2007, privind numirea in functia de magistrat asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fara concurs, a doamnei Cristea Grety, judecator la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti (pana dupa desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei de magistrat asistent din 10 septembrie).

  49. Cererea Tribunalului Ialomita privind aprobarea constituirii unor complete specializate in cadrul acestui tribunal a fost respinsa ca nejustificata.

  50. Cererea Judecatoriei Bacau privind propunerea de infiintare a Sectiilor civila si penala in cadrul acestei instante a fost aprobata.

  Sedinta Sectiei pentru procurori

  51. Numire in functie de conducere

 • STANESCU Dorel, Procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita
 • FLOREA Elena, Procuror sef Sectie judiciara in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau
 • VOICU Bogdan-Felician, Procuror sef al Serviciului de prevenire si combatere a traficului ilicit de droguri din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism
 • HOSU Elena-Giorgiana, Procuror sef al Biroului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism

  Vot pozitiv

  52. Eliberare din functie de conducere, prin demisie

 • DUMITRIU Silviu-Paul, Procuror sef al Biroului de combatere a traficului transfrontalier de droguri din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism

  Vot pozitiv

  53. Transfer

 • BLAJ Serban, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea (vot pozitiv)
 • MIRCEA Iuliana, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Insuratei , la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila (vot negativ)
 • IORGUTA Georgiana Doina, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni, la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti (vot negativ)
 • DUMITRIU Silviu-Paul, de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (amanare)
 • SANDU Irene, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Raducaneni, la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi (vot pozitiv)
 • POPESCU Adriana Mihaela, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea, la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea (vot pozitiv)
 • GHITU Gabriela, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighisoara, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu Mures (vot pozitiv)
 • GRAMA Meda Petronela, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Tarnaveni, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures (vot negativ)
 • CIUTUREANU Andrei, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, la Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia, Parchetul de pe langa Judecatoria Vanju Mare (vot negativ)
 • VOICU Ionica, Procuror militar, de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul
 • Militar Bucuresti, la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara (vot pozitiv)
 • PETRESCU Mircea, de la Directia Nationala Anticoruptie, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (vot negativ)

  54. Detasare

 • GHEORGHE STOICA, Procuror la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi, la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel (vot negativ)
 • VOICU Ionica, Procuror la Parchetul Militar de pe langaTribunalul Militar Bucuresti, la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel (vot negativ)
 • PAPUC Ana Maria, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (vot negativ)
 • CAPATANA Luiza, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (vot negativ)
 • VOICU Georgeta, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (vot negativ)
 • STOICA Emilia Georgeta, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ilfov, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (vot negativ)
 • GHIOC Eugenia, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (vot negativ)
 • PARASCHIVESCU Angelica, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Aiud, la Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti (vot negativ)
 • RHFIR Nicoleta, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Bucuresti (vot pozitiv)
 • JURJ Vasile, Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Somcuta Mare, la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures (vot negativ)
 • DOXAN Lucian, Procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Ministerul Administratiei si Internelor (vot pozitiv)
 • PETRESCU Mircea, Procuror la Directia Nationala Anticoruptie, la Ministerul Administratiei si Internelor (vot pozitiv)

  55. A fost respinsa cererea formulata de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj de prelungire a detasarii in functia de procuror general al acestui parchet a domnului Ilie Narita, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

  Pentru STIRI.JURIDICE, Alina Matei


 • Aflaţi mai mult despre , , , ,

  Lasă un răspuns

  Important
  Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.