Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

China. Restricţii pentru utilizatorii de internet


27 ianuarie 2014 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Utilizatorii de internet chinezi care doresc să încarce videoclipuri pe site-urile web vor trebui să se înregistreze cu numele real şi să prezinte o carte de identitate administratorilor acestor pagini, potrivit unui comunicat al Administraţiei Generale de  Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China (SARFT), citat de The Voice of Russia.

Regula se va aplica doar pentru site-urile chineze care găzduiesc videoclipuri şi a fost implementată pentru a preveni efectul negativ pe care l-ar putea avea asupra societăţii, conţinuturile vulgare şi sexuale, dar şi violenţa exagerată din videoclipuri.

Site-urile cu videoclipuri sunt considerate un magnet pentru comentariile şi criticile aduse la adresa problemelor sociale din China întrucât acestea furnizează materiale care dovedesc corupţia, injustiţia şi abuzurile întreprinse de funcţionari ai guvernului şi de autorităţi. De altfel, în cursul anului trecut, Partidul Comunist a început o campanie de controlare a discursului online, ameninţând cu acţiuni în justiţie împotriva oamenilor ale căror zvonuri răspândite pe bloguri (cum ar fi Sina Weibo) au fost republicate de mai mult de 500 de ori sau au fost vizionate de mai mult de 500 de persoane.

Restricţii similare privind activitatea online există şi în Iran, unde pentru utilizarea computerelor publice sau pentru accesul într-un internet café este nevoie de prezentarea cărţii de identitate sau de completarea adresei şi numărului de telefon în anumite formulare.

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii