Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la comercializarea de medicamente ce conțin efedrină
28.01.2014 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății), RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul suprem german se întreabă cu privire la noțiunea de medicament în contextul comercializării de medicamente ce conțin efedrină. (C-627/13 M)

Situația de fapt (preluată de pe curia):
1. noțiunea „substanță clasificată”
2. excluderea tuturor medicamentelor sau numai a celor ce conțin substanțe clasificate, care sunt combinate astfel încât aceste substanțe să nu poată fi recuperate în mod facil.

Dispoziții incidente:
1. articolul 2 litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 273/2004 privind precursorii drogurilor
Articolul 2 (extras)
Definiții
În sensul prezentului regulament, se aplică următoarele definiții:
(a) „substanță clasificată” înseamnă orice substanță menționată la anexa I, inclusiv amestecurile și produșii naturali conținând aceste substanțe. Se exclud produsele medicamentoase, astfel cum sunt definite prin Directiva 2001/83/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 6 noiembrie 2001 de instituire a unui cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman [13], preparatele farmaceutice, amestecurile, produsele naturale și alte preparate conținând substanțe clasificate care sunt combinate în așa fel încât să nu poată fi folosite sau recuperate prin metode ușor de aplicat sau viabile din punct de vedere economic;

2. articolul 2 litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 111/2005 de stabilire a normelor de monitorizare a comerțului cu precursori de droguri între Comunitate și țările terțe
Articolul 2
În sensul prezentului regulament, se aplică următoarele definiții:
(a) „substanță clasificată” înseamnă orice substanță menționată în anexă, inclusiv amestecurile și produsele naturale care conțin aceste substanțe, cu excepția medicamentelor, astfel cum sunt definite de Directiva 2001/83/CE a Parlamentului European și a Consiliului [5], a preparatelor farmaceutice, a amestecurilor, a produselor naturale și a altor preparate conținând substanțe clasificate care sunt combinate în așa fel încât substanțele nu pot fi folosite sau recuperate prin metode ușor de aplicat sau viabile din punct de vedere economic.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Sociale, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti