Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Aplicarea în timp a noilor coduri penale / 3 februarie 2014. UPDATE: Înregistrarea VIDEO. UPDATE: Guvernul reacționează


5 februarie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

UDPATE: În ședința din data de 5 februarie 2014, Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care propune modificarea Legii nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757 din 12 noiembrie 2012, după cum urmează:

După articolul 4 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757 din 12 noiembrie 2012, cu modificările şi co mpletările ulterioare, se introduce un articol nou, art. 41.

Art. 41
(1) În aplicarea dispoziţiilor art. 5 şi 6 din Codul penal, se stabilesc şi se aplică, pentru fiecare instituţie de drept penal autonomă, dispoziţiile mai favorabile din legile penale succesive.
(2) Prevederile art. 5 si 6 din Codul penal nu se aplică cu privire la imprescriptibilitatea răspunderii penale ori a executării pedepselor pentru unele infracţiuni.

Reacția vine după articolul Regula mitior lex în lumina noului Cod penal și a dezbaterii pe care o puteți urmări mai jos.

Înregistrarea VIDEO:

:: mai multe înregistrari pe VIDEO.JURIDICE

JURIDICE.ro vă invită să urmăriți o dezbatere organizată de Societatea de Științe Juridice:

Aplicarea în timp a noilor coduri penale

București, Double Tree by Hilton, sala Rembrandt

Luni, 3 februarie 2014, ora 19:00

Dezbaterea se va desfășura într-un spațiu exclusivist și va fi transmisă LIVE pe JURIDICE.ro.

Evenimentul reunește reputați specialiști în drept penal, într-o discuție relaxată cu privire la aplicarea în timp a noilor coduri penale, cu privire specială asupra principiului aplicării legii mai favorabile. Tema evenimentului va fi prezentată de către av. prof. univ. dr. Mihai Hotca.

Participanți:
– Jud. dr. Cristi Danileț, membru CSM
– Av. prof. univ. dr. Mihai Hotca, Managing Partner HOTCA & ASOCIAȚII
– Av. Ion Ilie-Iordăchescu, Decanul BAROULUI BUCUREȘTI
– Av. Adrian Pichler, Senior Partner ȘERBAN & ASOCIAȚII
– Av. Octavian Popescu, Partner MUȘAT & ASOCIAȚII
* ordine alfabetică

Moderator:
– Dr. Andrei Săvescu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro