BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Marghita. Proces verbal contravenţional ilizibil. Consecinţe
03.02.2014 | Andrei PAP


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecătoria Marghita, fiind sesizată cu o plângere contravenţională, a reţinut că procesul verbal de contravenţie depus în copie la dosarul cauzei este ilizibil. Deşi, instanţa a solicitat intimatei copie lizibilă după procesul verbal de contravenţie, intimata nu s-a conformat dispoziţiei instanţei şi nu a depus nici originalul şi nici copie după procesul verbal. Fără a putea să descifreze conţinutul procesului verbal de contravenţie atacat, instanţa nu a putut exercita controlul de legalitate şi temeinicie a acestuia. În condiţiile în care procesul verbal este ilizibil, nu se poate constata dacă acesta cuprinde menţiunile prevăzute de art. 16 şi 17 din OG nr. 2/2001. Pe cale de consecinţă, s-a admis plângerea contravenţională, dispunându-se anularea procesului verbal atacat. (Sentinţa civilă nr. 127 din 3 februarie 2010 a Judecătoriei Marghita)

Andrei PAP

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate