Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Grefieri trimiși în judecată pentru fals în declaraţii şi înşelăciune


03.02.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

PICCJ. Fals în declaraţii şi înşelăciune. Trimitere în judecată.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: T.M., S.L., C.E. şi F.A.C. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi de fals în declaraţii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
Cei patru inculpaţi, angajaţi în cadrul Tribunalului Buzău, respectiv Judecătoria Pogoanele, în calitate de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti (grefieri), context în care, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se află sediul unităţii (decontare prevăzută de Legea nr. 567/2004 pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea), şi-au stabilit în mod fictiv reşedinţele în alte localităţi.
Astfel, inculpata T.M. a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport (lunar) pentru perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unei rute de transport fictive (Slobozia-Buzău), în sumă de 19.516 lei.
Prin acelaşi mod de operare şi inculpata S.L., prin declararea unei rute de transport fictive (Slobozia-Buzău), a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în sumă de 17.620 lei, pentru perioada septembrie 2012 – iulie 2013.
Totodată, inculpaţii C.E. şi F.A.C., utilizând acelaşi modus operandi, au solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în valoare de 10.135 lei, respectiv 13.309 lei pentru perioadele octombrie 2012 – septembrie 2013 şi septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unor rute de transport fictive (Calvini–Buzău şi Băicoi–Pogoanele).

Prejudiciul total adus bugetului de stat se cifrează la valoarea de 60.580 lei, sumă cu care Tribunalul Buzău s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro