« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM ref. modificarea Legii privind funcțiile de conducere la ICCJ și PICCJ
05.02.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Consiliul Superior al Magistraturii a oferit marți, 4 februarie 2014, câteva precizări ca urmare a sesizării neclarităților apărute în mass media cu privire la propunerile de modificare a Legii nr. 303/2004, modificări ce privesc funcțiile de conducere în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ce au fost dezbătute în Comisia nr. 1, potrivit unui comunicat.

Comunicatul integral: 

Asupra propunerilor ce au trecut de votul membrilor Comisiei nr. 1 încă din luna octombrie 2013, în privința funcțiilor de conducere la Înalta Curte de Casație și Justiție, Comisia a stabilit că termenul pentru care pot fi investiți în funcție să se prelungească cu un an, astfel încât mandatul președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, vicepreședinților și președinților de secție să fie de patru ani în loc de trei ani.

Aceeași situație fiind şi în cazul tuturor funcțiilor de conducere de la celelalte instanțe judecătorești.

În privința funcţiilor de conducere de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, propunerea a fost de înlăturare a intervenţiei ministrului justiţiei din procedura de numire. Astfel, simetric cu procedura de la Înalta Curte de Casație și Justiție, funcțiile de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție urmează a se face prin decret al Președintelui României la propunerea Secției de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe ordinea de zi a Comisiei nr. 1 – Independența și responsabilizarea justiției, eficientizarea activității acesteia și creșterea performanței judiciare; integritatea și transparența sistemului judiciar a acestei  instituții, nu a fost programate în data de 3 sau 4 februarie 2014 reluarea dezbaterilor pe aceste teme.

:: sursa CSM

 
Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD