Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA


Print Friendly, PDF & Email

Augustin Zegrean s-a întâlnit cu președintele CEDO
05.02.2014 | JURIDICE.ro

Curtea Constituțională a României a dat publicității luni, 3 februarie 2014, un comunicat cu privire la participarea judecătorului Augustin Zegrean, președintele CCR și a Oanei Răican, consilier în cadrul Compartimentului relaţii externe, la seminarul internațional ”Implementarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului: o răspundere judiciară comună?” și la sesiunea solemnă organizate cu ocazia deschiderii anului judiciar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la Strasbourg.

În cadrul vizitei, președintele CCR a avut o întâlnire cu Dean Spielmann, Preşedintele CEDO, ocazie cu care au discutat despre ratificarea de către România a Protocolului nr. 16 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Augustin Zegrean oferind asigurări că statul român intenţionează să ratifice cât mai curând şi fără rezerve acest protocol, urmând ca CCR și ICCJ să fie instanţele care vor putea formula cereri la CEDO. De asemenea, s-a discutat și despre posibila implementare în România a unui sistem intern (plângere constituţională sau recurs constituţional) care să conducă la scăderea numărului de cauze adresate Curţii de la Strasbourg de către justiţiabilii din România, președintele Spielmann oferind câteva exemple de state care au implementat un astfel de remediu.

Președintele CEDO a acceptat invitația judecătorului român de a efectua o vizită în România, urmând ca în perioada următoare să fie stabilită o dată exactă.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.