« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PCA Ploiești. Conflict de interese. Trimitere în judecată
05.02.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PCA Ploiești. Conflict de interese. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.C.G., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 7 mai 2010, în calitate de primar al oraşului Băicoi, inculpatul a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale S.E. un teren aparţinând domeniului privat al oraşului, în suprafaţă de 92 mp, situat în str. Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.
Tot în calitatea mai sus menţionată, inculpatul S.C.G., în perioada 18 martie 2011–21 noiembrie 2013, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un număr de 45 de acte materiale (contracte de achiziţii şi note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul SC „SI” SRL Băicoi, persoană juridică cu care inculpatul s-a aflat în ultimii 5 ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul firmei SC „MS 2200” SRL, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).
De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al oraşului Băicoi (respectiv primar), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat un contract cu o persoană juridică, SC „NC” SRL, cu care în ultimii 5 ani s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societăţii comerciale „MS 2200” SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa şi, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.
Totodată, în cursul lunii februarie 2012, inculpatul S.C.G., în calitate de primar al oraşului Băicoi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat alte trei contracte de achiziţie publică cu firma mai sus menţionată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Ploieşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD