Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Conturile Ministerului Finanțelor Publice deschise la BNR sunt supuse executării silite prin poprire


7 februarie 2014 | Razvan Nicolae MICUL
Secţiuni: Drept civil, Executare silită, Fiscalitate, Jurisprudență Tribunale, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Printr-o soluție recentă a Tribunalului Satu Mare a fost confirmată irevocabil posibilitatea popririi conturilor Ministerului Finanțelor Publice deschise la banca centrală. Obiectul cauzei era reprezentat de refuzul Băncii Naționale a României de a implementa poprirea dispusă de către executorul judecătoresc cu privire la conturile MFP. Motivarea instanței, chiar dacă este succintă, reprezintă o confirmare a opiniei că sunt supuse executării silite conturile Ministerului Finanțelor Publice indiferent de instituția la care sunt deschise, acestea nefiind imune în raport cu actul de justiție.

Decizia civilă nr. 808/R/2013 a Tribunalului Satu Mare poate fi accesată aici.

Răzvan Nicolae MICUL

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro