Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Consultare publică privind lupta împotriva traficului cu specii sălbatice de faună şi floră
10.02.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În contextul în care traficul cu specii sălbatice a devenit unul dintre cele mai profitabile tipuri de activități infracționale transnaționale la nivel global, în ultimul deceniu, UE a adoptat norme comerciale stricte pentru speciile pe cale de dispariție și a sprijinit pe scară largă eforturile depuse de țările în curs de dezvoltare pentru combaterea traficului cu specii sălbatice, implicându-se activ în această luptă.

În acest sens, CE a lansat în cursul săptămânii trecute o consultare publică cu privire la modul în care UE poate eficientiza combaterea traficului cu specii sălbatice, consultare al cărei scop este aflarea opiniei cetățenilor în legătură cu zece aspecte referitoare la traficul cu specii sălbatice, printre care se numără caracterul adecvat al cadrului actual, instrumentele care ar putea consolida eforturile existente pentru combaterea fenomenului, modul în care UE, în special, își poate aduce contribuția, îmbunătățind cunoștințele și datele de care dispune, precum și posibilitatea unor sancțiuni mai severe.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti