Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Tribunalul Sibiu. Indicarea greşită a temeiului de drept în cuprinsul procesului verbal contravenţional. Consecinţe


10 februarie 2014 | Andrei PAP

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Sibiu, admiţând recursul declarat şi pe fond plângerea contravenţională formulată în cauză, a subliniat că indicarea greşită a temeiului legal conduce la anularea procesului verbal de contravenţie atacat. În speţă, instanţa de recurs, având în vedere şi modul incomplet în care agentul constatator a descris fapta contravenţională, pe lânga faptul că scrisul este greu descifrabil, ceea ce echivalează cu un scris ilizibil, a considerat că, sub aspectul formei, procesul verbal de contravenţie este lovit de nulitate. (Decizia civilă nr. 118/CA/01.02.2010 pronunţată de Tribunalul Sibiu)

Andrei PAP

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii