Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Tribunalul Sibiu. Indicarea greşită a temeiului de drept în cuprinsul procesului verbal contravenţional. Consecinţe
10.02.2014 | Andrei PAP

Secţiuni: C. contravențional, Jurisprudență Tribunale, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Sibiu, admiţând recursul declarat şi pe fond plângerea contravenţională formulată în cauză, a subliniat că indicarea greşită a temeiului legal conduce la anularea procesului verbal de contravenţie atacat. În speţă, instanţa de recurs, având în vedere şi modul incomplet în care agentul constatator a descris fapta contravenţională, pe lânga faptul că scrisul este greu descifrabil, ceea ce echivalează cu un scris ilizibil, a considerat că, sub aspectul formei, procesul verbal de contravenţie este lovit de nulitate. (Decizia civilă nr. 118/CA/01.02.2010 pronunţată de Tribunalul Sibiu)

Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti