Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ICCJ. Cerere de excludere asociat
14.02.2014 | Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că prin reglementarea art. 222 lit. c) din Legea nr. 31/1990, legiuitorul a avut în vedere calitatea de asociat cu răspundere nelimitată a asociatului a cărui excludere se cere instanţei. Prin urmare, în cazul în care se solicită excluderea unui asociat dintr-o societate cu răspundere limitată, ipoteza instituită prin art. 222 lit. c) – care priveşte un asociat cu răspundere nelimitată care se amestecă fără drept în administraţie ori contravine dispoziţiilor art. 80 şi 82 – nu este aplicabilă, aceasta fiind incidentă exclusiv societăţilor de persoane: în nume colectiv şi în comandită simplă, ai căror asociaţi răspund nelimitat inclusiv cu bunurile proprii, nu şi celor mixte, de capital şi persoane, ai căror asociaţi au o răspundere limitată la capitalul subscris. (Decizia nr. 3590 din 29 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a  civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect cerere excludere asociat)

Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO