Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Belgia. Legalizarea eutanasiei în cazul minorilor


14 februarie 2014 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Deputaţii belgieni au adoptat joi, 13 februarie 2014, o lege care extinde zona de aplicare a eutanasiei la minorii afectaţi de o maladie incurabilă, fără a fixa vârsta minimă, potrivit elmundo.es.

Legea, deja votată în decembrie de Senat, a fost adoptată de Camera Reprezentanţilor cu 86 de voturi pentru, 44 împotrivă şi 12 abţineri.

Karen Lalieux: „Precum societatea, și legile trebuie să evolueze. Este responsabilitatea noastră să avem un trai decent, dar și să avem posibilitatea de a alege o moarte cu demnitate. Sperăm că această lege se va aplica cât mai puțin posibil. În cazul unei situații extreme vrem ca părinții să aibă un cadru legal care să le permită să decidă.”

Decizia, luată la 12 ani după legalizarea eutanasiei pentru adulţi, va intra în vigoare în câteva săptămâni.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică