Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Robert Cazanciuc ref. Codul Insolvenței
14.02.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Insolvență, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a participat joi, 13 februarie 2014, la conferința ”Noul cod al insolvenței. Soluția pentru mediul de business de azi?” organizată de Ministerul Justiției în parteneriat cu BNR și Ziarul Financiar, potrivit unui comunicat.

În cadrul evenimentului, ministrul a subliniat importanța pe care o are dezbaterea publică în îmbunătățirea actelor normative, scopul procesului fiind acela de a crea legi care să se adreseze nevoilor societății și care să beneficieze de încrederea cetățenilor.

Robert Cazanciuc: ”Împreună cu BNR am organizat, în decembrie 2013, o dezbatere referitoare la CEC ca instrument de plată, cu accent pe nevoia de a identifica împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri acele modalități care să ofere încredere în acest instrument de plată.

Despre încredere cred că trebuie să vorbim și astăzi, încredere de data aceasta într-un  nou instrument normativ, Codul insolvenței. Încercăm prin această dezbatere să supunem Codul insolvenței unui test firesc, supunând toate valențele lui unor analize critice de natură să-l consolideze, să-l facă mai ușor de înțeles, mai ușor de aplicat.

Rațiunea elaborării acestui act normativ a fost de a contribui în mod fundamental la îmbunătățirea mediului economic, de a-i încuraja pe cei care cred în respectarea legii, pe cei care își respectă partenerii de afaceri.
Acest act normativ a fost elaborat, în primul rând, în baza semnalelor primite din partea mediului de afaceri, semnale legate de inconsistențele cadrului normativ în domeniul insolvenței care au devenit tot mai clare și mai puternice în ultimii ani. În același timp, nu trebuie să uităm că acest Cod a fost elaborat și în baza sugestiilor venite din sistemul judiciar, jurisprudența neunitară a instanțelor judecătorești în interpretarea și aplicarea anumitor prevederi din legislația insolvenței fiind, în mare măsură, generată de unele lacune și neclarități ale cadrului normativ.

În aceste condiții, este cu atât mai important să punem accentul pe îmbunătățirea soluțiilor normative alese de experți, să integrăm propunerile primite și să reușim, împreună, să creionăm un proiect de lege care să ofere societății, în ansamblul său, răspunsul normativ la cerințele economiei actuale”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti