« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Cursuri de specializare Expert Legislația Muncii / februarie-aprilie 2014. UPDATE: Amânare începere curs
21.02.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Curs de specializare
EXPERT LEGISLATIA MUNCII
Cod COR 242220

LEX Academy – Scoala de excelenta pentru studii administrative si de legislatia muncii anunta deschiderea urmatoarelor sesiuni de cursuri de specializare in profesia de EXPERT LEGISLATIA MUNCII.

Curs de weekend: 28 februarie-2 martie, 7-8 martie 2014 (ambele weekend-uri fac parte din cadrul aceleiasi sesiuni de curs)
- Curs de zi: 10-14 martie 2014
- Curs de weekend: 14-16 martie si 21-22 martie 2014 (ambele weekend-uri fac parte din cadrul aceleiasi sesiuni de curs); 28-30 martie 2014 si 4-5 aprilie 2014 ( ambele weekend-uri fac parte din cadrul aceleiasi sesiuni de curs).

Bucuresti

LEX Academy – Scoala de excelenta pentru studii administrative si de legislatia muncii isi propune sa abordeze piata de formare profesionala cu un nou concept bazat pe tehnici moderne  de predare şi instruire.

Cursurile organizate de LEX Academy se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, studii de caz selectate din jurisprudenta relevanta in materie si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele specifice profesiei pentru care au optat.

Certificatele obtinute la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt emise de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si recunoscute la nivel national conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000.

LEX Academy – Scoala de excelenta pentru studii administrative si de legislatia muncii este singurul furnizor de formare profesionala acreditat de catre Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii. Absolvirea acestui curs ofera posibilitatea doritorilor de a deveni membrii permanenti ai Uniunii Nationale a Expertilor in Legislatia Muncii – corpul profesional care organizeaza si reglementeaza aceasta profesie.


DURATA CURSULUI

Cursul are o durata de 40 de ore, dintre care 20 de ore pregatire teoretica si 20 de ore pregatire practica. Pregatirea are loc la sala de curs, pe parcursul a 5 zile. Pregatirea practica reprezinta exercitii practice pe marginea spetelor, sub indrumarea lectorului.


TAXA DE PARTICIPARE: 800 lei*/participant. Taxa de participare include costul integral al cursului, suportul de curs, pauzele de cafea, precum si examinarea si eliberarea diplomei de absolvire. Reducerile nu se cumuleaza. * Oferte supuse unor termene si conditii.


MOTIVATIE

Noua profesie “EXPERT LEGISLATIA MUNCII” are ca obiectiv principal asigurarea aplicarii corecte a prevederilor legale privind raporturile colective si individuale de munca sau serviciu, consilierea managerilor privind noile modificari si tendinte pe piata muncii, prevenirea eventualelor abuzuri ale angajatorilor asupra salariatilor precum si diminuarea muncii fara forme legale.

Noua profesie “EXPERT LEGISLATIA MUNCII” este specific a departamentului de Resurse Umane / Relatii de munca / Evidenta muncii, avand drept competenta principala capacitatea persoanei care îndeplineste aceasta activitate de a acorda consiliere angajatorilor cu privire la aplicarea prevederilor legale si contractuale a relatiilor de munca cu angajatii. Expertul Legislatia Muncii poate profesa pentru toate categoriile de angajatori, organizatii sindicale ori patronale pe baza contractului individual de munca sau organizat independent (SC, PFA, II, AF).


LECTORI

Corneliu Bente este fondator si presedinte al Uniunii Nationale a Expertilor in Legislatia Muncii si coordonatorul echipei care a realizat standardul ocupational al profesiei de Expert Legislatia Muncii. Corneliu are o experienta de peste 10 ani in dreptul muncii, activeaza în domeniul de training si consultanta participand în programe de formare profesionala in resurse umane, relatii de munca si sanatate si securitate in munca. Este jurist de profesie, doctorand in dreptul muncii, si a participat la multe alte seminarii si cursuri de formare in domeniul legislatiei muncii. Corneliu a lucrat în diverse domenii de activitate, precum organizatii non-guvernamentale, institutii de invatamant, unitati de plasare a fortei de munca, institute de cercetare si industria auto.

Invitati speciali*– participantii la cursurile noastre vor avea ocazia de a dialoga cu mari maestri ai dreptului muncii:
Prof. univ. dr. – avocat Alexandru Ticlea, cel mai influent autor de dreptul muncii din Romania.
Anca Mihalache, inspector de munca in cadrul Inspectiei Muncii
Lector univ. dr. – avocat Laura Georgescu – catedra de dreptul muncii la Universitatea Ecologica din Bucuresti.
Lector univ. dr. Ana Stefanescu – catedra de dreptul muncii Universitatea Dunarea de Jos din Galati.

De asemenea ar putea fi prezenti si alti practicieni cu vasta experienta in legislatia muncii.
*(prezenta persoanelor mentionate se va stabili in functie de disponibilitatea acestora.)


COMPETENTE

Programul utilizeaza tehnici moderne de predare si instruire, se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, studii de caz si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele specifice Expertului in Legislatia Muncii.

Competentele prioritare pentru practicarea profesiei de “EXPERT LEGISLATIA MUNCII” sunt urmatoarele:
1. Aplicarea legislatiei nationale a muncii, a legislatiei europene si internationale a muncii si securitatii sociale;
2. Elaborarea de strategii, politici si proceduri necesare aplicari legislatiei muncii si securitatii sociale;
3. Redactarea actelor specifice legislatiei muncii si securitatii sociale;
4. Avizarea actelor specifice legislatiei muncii si securitatii sociale;
5. Concilierea situatiilor conflictuale;
6. Cercetarea abaterilor disciplinare;
7. Acordarea de consultanta de specialitate in legislatia muncii si securitatii sociale ;
8. Reprezentarea angajatorilor in relatia cu autoritatile din domeniul muncii si securitatii sociale.


ADMITERE
Pentru inscrierea la acest curs sunt necesare*:
• studii superioare juridice/administratie publica absolvite cu diploma de licenta ;
SAU
• studii superioare absolvite cu diploma de licenta si
• program de master / curs post-universitar / curs de formare profesionala autorizat ANC in domeniul muncii / resurselor umane si
• 4 ani vechime in domeniul muncii / resurselor umane.

*Dovada studiilor se face cu diploma de licenta/master/postuniversitar si dupa caz cu certificatul de absolvire a unui program de formare profesional a autorizat ANC.


AGENDA CURSULUI

Programul utilizeaza tehnici moderne de predare si instruire, se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, studii de caz si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele specifice Expertului in Legislatia Muncii.
Studiile de caz sunt selectate din practica judiciara in materia litigiilor de munca. Vor fi prezentate spete relevante solutionate de catre instantele de judecata, precum si spete intalnite in practica de catre participantii la curs.

Pe parcursul cursului se vor studia urmatoarele capitole:
1. Definirea conceptului de “Expert Legislatia Muncii
2. Aspecte fundamentale ale legislatiei muncii – legislatia nationala, comunitara si internationala a muncii
3. Raporturi juridice individuale de munca
4. Contractul individual de munca
5. Timpul de munca si timpul de odihna
6. Forme de salarizare
7. Sanatatea si securitatea in munca
8. Formarea profesionala
9. Proiectarea si reproiectarea posturilor
10. Evaluare profesionala
11. Registrul general de evidenta a salariatilor
12. Contractele colective de munca
13. Dialogul social
14. Conflictele de munca
15. Raspunderea juridica.


Cursurile se vor desfasura in incinta Electromagnetica Business Park, Bucuresti, sector 5, Calea Rahovei nr. 266-268.

Inscrierile se pot face online pe www.lexacademy.ro secțiunea inscrieri sau pe email office@lexacademy.rooffice@unelm.ro.

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD