Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tiberiu Niţu şi Alina Bica au efectuat o vizită de lucru la Haga
18.02.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În perioada 17-18 februarie 2014, domnul Tiberiu-Mihail Niţu, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însoţit de doamna Alina Bica, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu o delegaţie de procurori, a efectuat o vizită de lucru la Haga, în Olanda, în cadrul unei iniţiative vizând promovarea activităţii Ministerului Public Român şi consolidarea cooperării judiciare bilaterale dintre autorităţile române si olandeze.

Cu această ocazie, la data de 17 februarie 2014, domnul procuror general a avut întrevederi cu doamna Michele Coninsx, preşedintele colegiului Eurojust şi cu membrul naţional al României, cu domnul Oldřich Martinů, director adjunct al Europol, cu domnul James Stewart, adjunctul Procurorului Curţii Penale Internaţionale şi cu conducerea Poliţiei şi Parchetului Amsterdam.
La data de 18 februarie 2014, domnul procuror general a purtat discuţii cu domnul Fred Teeven, ministru secretar de stat pentru securitate şi justiţie, la sediul Ministerului de Justiţie din Olanda. Cu acest prilej, oficialul olandez a adresat aprecieri privind progresele înregistrate de către Ministerul Public Român în domeniul vizat de MCV.
Dialogul a fost axat cu predilecţie pe potenţialul extinderii şi eficientizării cooperării inter-instituţionale şi pe obiectivele de referinţă instituite în cadrul MCV.

La aceeaşi dată, domnul procuror general a avut întrevederi şi cu omologul său, domnul H. J. Bolhaar, preşedintele Colegiului Procurorilor Generali, precum şi cu procurori din cadrul Parchetului General din Olanda.
În cadrul întrevederilor cu oficialii olandezi s-a procedat la reconfirmarea disponibilităţii de dialog si parteneriat dintre autorităţile romane si cele olandeze, s-a convenit asupra necesităţii organizării unor programe comune de pregătire profesională şi s-au discutat strategiile şi priorităţile Ministerului Public Român, precum şi ale instituţiilor olandeze partenere, aferente anului în curs.

:: sursa: www.mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti