Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ASF a instituit administrarea specială la Societatea de Asigurare ASTRA – S.A.
19.02.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 120 din data de 18 februarie 2014 a fost publicată Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 42/2014 privind deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială la Societatea de Asigurare-Reasigurare ASTRA – S.A.

Prin decizia ASF s-a dispus deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, conform prevederilor Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiară, falimentul, dizolvarea şi lichidarea voluntară în activitatea de asigurări, la Societatea de Asigurare-Reasigurare ASTRA – S.A.
De asemenea, prin decizia ASF se desemnează KPMG ADVISORY – S.R.L. în calitate de administrator special.

Pe toată durata procedurii de redresare financiară prin administrare specială se suspendă:
– atribuţiile legale ale acţionarilor semnificativi şi ale persoanelor semnificative ale societăţii de asigurare/reasigurare, aceste atribuţii fiind transferate administratorului special;
– drepturile de vot în privinţa numirii şi revocării membrilor Consiliului de supraveghere al societăţii, dreptul la dividende al acţionarilor, activitatea, precum şi dreptul la remuneraţie al membrilor Consiliului de supraveghere.

Măsura deschiderii procedurii de redresare financiară prin administrare specială a fost dispusă, în principal, ca urmare a următoarelor motive:
– nerespectarea prevederilor normelor privind metodologia de calcul şi evidenţă a rezervelor tehnice minimale pentru activitatea de asigurări generale;
– diminuarea coeficientului de lichiditate aferent activităţii de asigurări generale la data de 31 decembrie 2013, sub limita prevăzută prevăzută de normele în domeniu.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti