« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Organizarea si functionarea Ordinului Geodezilor din Romania. Codul deontologic al profesiei de geodez
03.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 601/31 august 2007, a fost publicat Regulamentul de organizare si functionare a Ordinului Geodezilor din Romania si de exercitare a profesiei de geodez, precum si Codul deontologic al acestei profesii.

Potrivit reglementarii, Ordinul Geodezilor din Romania se organizeaza, functioneaza si isi desfasoara activitatea in baza Legii nr. 16/2007 privind organizarea si exercitarea profesiei de geodez, a Statutului Ordinului si a regulamentului mentionat.

Ordinul este organizatia profesionala, nonprofit, cu personalitate juridica de drept privat, apolitica, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii, autonoma si independenta a geodezilor cu drept de semnatura.

Ordinul are rolul de a reprezenta si a apara, la nivel national si international, interesele profesiei de geodez si ale geodezilor cu drept de semnatura.
Geodezul este acel specialist pregatit in efectuarea lucrarilor de geodezie, topografie, fotogrammetrie, teledetectie, cadastru, cartografie si sisteme informationale geografice, activitatea geodezului reprezentand un serviciu de interes public.

Regulamentul stabileste in detaliu functiile, atributiile, actiunile si activitatile Ordinului, precum si organizarea conducerii acestuia.

Forul suprem de conducere al Ordinului este Conferinta nationala care se convoaca in sesiune ordinara din 2 in 2 ani.

Potrivit Codului deontologic al profesiei, geodezului ii revine obligatia de promovare si mentinere a valorilor Ordinului, asigurand realizarea calitatii actului profesional de libera practica in relatiile cu institutiile publice, cu beneficiarii si cu partenerii persoane fizice sau juridice.

Trebuie subliniat ca geodezul, in orice situatie, poarta intreaga raspundere tehnica a lucrarilor executate si semnate si are angajata intreaga sa reputatie.
Mai mult, orice prestatie remunerata a geodezului, indiferent de modul de exercitare a profesiei, se va realiza pe baza de contract, in conformitate cu dispozitiile legale, orice fapta contrara putand atrage raspunderea disciplinara, administrativa sau penala, dupa caz.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.