Varia
JURIDICE

Prima reuniune în cadrul programului ”Întărirea capacității judiciare și cooperare”


24 februarie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Secretarul de stat Simona-Maya Teodoroiu a condus delegația Ministerului Justiției în perioada 18-19 februarie 2014 la reuniunea de la Bruxelles organizată de către Oficiul Mecanismului Financiar pentru programul ”Întărirea capacității judiciare și cooperare, program finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, potrivit unui comunicat.

Oficiul Mecanismului Financiar a organizat la Bruxelles această reuniune de lucru cu scopul implementării programului de finanțare RO24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare”, Ministerul Justiției fiind Operator de Program în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

În cadrul acestei reuniuni au participat înalți reprezentanți ai Regatului Norvegiei, respectiv responsabilul pentru sectorul Europa Centrală și Mecanismele Financiare SEE și Norvegian din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Excelența sa, Ambasador Ingrid Schulerud, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Securității Publice, reprezentanți ai Consiliului Europei și ai Comisiei Europene, precum și reprezentanți din cadrul instituțiilor care gestionează granturile norvegiene pentru sistemul judiciar din Polonia, Cehia, Lituania, Bulgaria.

Pe parcursul discuțiilor au fost vizate atât experiențele specifice fiecăruia din statele beneficiare, cât și viziunea și așteptările donorilor cu privire la sistemul judiciar ca sector prioritar de asistență al mecanismului financiar pentru perioada 2009-2014 dar și pentru viitor. Reuniunea a fost prima de acest gen și a fost foarte apreciată de către participanți, continuarea acestei inițiative fiind agreată pentru viitor.

Sistemul judiciar român beneficiază de programul de finanțare RO24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare”, suma fiind de 9.411.765 euro, din care 8.000.000 euro grant Norvegia și 1.411.765 euro cofinanțare națională.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro