« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Cristi Danileț în vizită la Universitatea George Bacovia din Bacău
24.02.2014 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

FOTO studenti UGB BacauJud. dr. Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, la iniţiativa Asociaţiei de Formare Juridică, a susţinut o conferinţa la Universitatea George Bacovia din Bacău.

Judecătorul a supus dezbaterii rolul INM şi CSM în formarea carierei de magistrat şi a făcut o comparaţie între modul de funcţionare a sistemul judiciar până în anul 2004 și după această peioadă, trecând în revistă principalele repere din reforma justiţiei autohtone, declanșată începând cu anul 2005.

Cristi Danileț a expus studenţilor reuşitele şi dificultăţile carierei de judecător, a evidenţiat etapele propriei cariere în interiorul sistemului judiciar, accentuând faptul că situația de astăzi din sistemul judiciar este rodul unei reforme începute în urmă cu 10 ani.

Incidenţa crescută de dosare penale din ultimii ani, a fost sesizată şi expusă de judecătorul Cristi Danileţ: ”În ultimii ani, în justiţia română s-a constatat dublarea numărul de dosare penale, astfel, unul din şase adulţi fiind implicaţi într-un astfel de dosar”.

Magistratul le-a vorbit studenţilor de rolurile judecătorilor, opinând că printre cele mai importante atribuţii sunt susţinerea statului de drept şi pormovarea drepturilor. Acesta i-a făcut pe studenţi să înţeleagă ce este justiţia, afirmând ca “independenţa justiţiei este un drept al omului, omul trebuie să înţeleagă şi să accepte ce reprezintă independenţa justiţiei în ansamblul ei”.

„Cei care vor să facă bani în justiția de azi să plece până când nu sunt prinși”, a afirmat magistratul făcând aluzie la alți colegi magistrați despre care spune că în contextul tentațiilor de a primi foloase necuvenite și răspunzând cu fermitate despre sistemul judiciar din România, că „Justiția nu e în loc în care să te îmbogățești peste noapte. După 15 ani de magistratură eu stau și acum în chirie. Asta în timp ce alții își schimbă pantofii în fiecare săptămână”.

Cristi Danileț a admis că sistemul judiciar nu „produce” bogați, dar oferă o stabilitate pentru cine alege o carieră în magistratură și că nu trebuie să uităm: “Conformismul duce la aplatizare intelectuală”.

În încheiere, judecătorul Cristi Danileţ a mai transmis încă o dată ideea sa „dragi viitori magistrați, nu vă izolați de societate!”, întărind sprijinul său constant în susţinerea și motivarea studenţilor de la Drept din cadrul Universității „George Bacovia” din Bacău.

 

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.