Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Cristi Danileț în vizită la Universitatea George Bacovia din Bacău


24 februarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Universitaria

FOTO studenti UGB BacauJud. dr. Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, la iniţiativa Asociaţiei de Formare Juridică, a susţinut o conferinţa la Universitatea George Bacovia din Bacău.

Judecătorul a supus dezbaterii rolul INM şi CSM în formarea carierei de magistrat şi a făcut o comparaţie între modul de funcţionare a sistemul judiciar până în anul 2004 și după această peioadă, trecând în revistă principalele repere din reforma justiţiei autohtone, declanșată începând cu anul 2005.

Cristi Danileț a expus studenţilor reuşitele şi dificultăţile carierei de judecător, a evidenţiat etapele propriei cariere în interiorul sistemului judiciar, accentuând faptul că situația de astăzi din sistemul judiciar este rodul unei reforme începute în urmă cu 10 ani.

Incidenţa crescută de dosare penale din ultimii ani, a fost sesizată şi expusă de judecătorul Cristi Danileţ: ”În ultimii ani, în justiţia română s-a constatat dublarea numărul de dosare penale, astfel, unul din şase adulţi fiind implicaţi într-un astfel de dosar”.

Magistratul le-a vorbit studenţilor de rolurile judecătorilor, opinând că printre cele mai importante atribuţii sunt susţinerea statului de drept şi pormovarea drepturilor. Acesta i-a făcut pe studenţi să înţeleagă ce este justiţia, afirmând ca “independenţa justiţiei este un drept al omului, omul trebuie să înţeleagă şi să accepte ce reprezintă independenţa justiţiei în ansamblul ei”.

„Cei care vor să facă bani în justiția de azi să plece până când nu sunt prinși”, a afirmat magistratul făcând aluzie la alți colegi magistrați despre care spune că în contextul tentațiilor de a primi foloase necuvenite și răspunzând cu fermitate despre sistemul judiciar din România, că „Justiția nu e în loc în care să te îmbogățești peste noapte. După 15 ani de magistratură eu stau și acum în chirie. Asta în timp ce alții își schimbă pantofii în fiecare săptămână”.

Cristi Danileț a admis că sistemul judiciar nu „produce” bogați, dar oferă o stabilitate pentru cine alege o carieră în magistratură și că nu trebuie să uităm: “Conformismul duce la aplatizare intelectuală”.

În încheiere, judecătorul Cristi Danileţ a mai transmis încă o dată ideea sa „dragi viitori magistrați, nu vă izolați de societate!”, întărind sprijinul său constant în susţinerea și motivarea studenţilor de la Drept din cadrul Universității „George Bacovia” din Bacău.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică