« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Acordarea subventiilor pentru activitati de imbunatatiri funciare
04.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 606/3 septembrie 2007, a fost publicat Ordinul nr. 436/2007 al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind modificarea si completarea anexei la Ordinul Ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 1230/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind alocarea si acordarea subventiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfasurarii acitivitatilor de imbunatatiri funciare.

Normele metodologice reglementeaza conditiile si modul de acordare a subventiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea partiala sau totala a unor categorii de cheltuieli necesare desfasurarii activitatilor de imbunatatiri funciare in cadrul amenajarilor de irigatii, amenajarilor de desecare si drenaj, indiguiri si regularizari ale cursurilor de apa de interes local prin care se asigura, in principal, protectia terenurilor si a oricaror categorii de constructii impotriva inundatiilor, surse locale de apa si emisari pentru scurgerea apelor si a celor de combatere a eroziunii solului.

Ordinul prevede ca pentru desfasurarea activitatilor de imbunatatiri funciare se acorda subventii de la bugetul de stat:
– organizatiilor si federatiilor de imbunatatiri funciare, pentru acoperirea cheltuielilor prevazute la art. 67 alin. (1) din Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
– Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, pentru acoperirea cheltuielilor prevazute la art. 41 alin. (4) din Legea nr. 138/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
– beneficiarilor, pentru acoperirea cheltuielilor prevazute la art. 70 din Legea nr. 138/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ordinul modifica termenele de depunere a anumitor documente si cereri in ceea ce priveste procedura de acordare a subventiilor pentru acoperirea unor cheltuieli necesare desfasurarii de catre organizatii si federatii a activitatilor de irigatii.

A fost eliminata dispozitia potrivit careia organizatiile si federatiile care preluau raspunderea exploatarii, intretinerii si reparatiilor infrastructurii de imbunatatiri funciare, alta decat cea de irigatii puteau beneficia de subventii de la bugetul de stat pentru acoperirea costurilor de exploatare, intretinere si reparatii.

Potrivit prevederilor ordinului, pentriu sezonul de irigatii al anului 2007, beneficiaza de subventii, in conditiile art. 67 din Legea 138/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, si persoanele fizice sau juridice ale caror terenuri sunt amplasate in amenajarile de irigatii care se pun in functiune in anul 2007 si nu sunt cuprinse in teritoriul organizatiilor.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.