« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Calendarul de transfer al competentelor privind accizele catre Autoritatea Nationala a Vamilor
04.09.2007 | JURIDICE.ro, SAVESCU SI ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 600/2007 a fost publicat Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 980/2007 privind modificarea Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 487/2007 pentru aprobarea masurilor tranzitorii, a etapelor si termenelor de realizare a transferului competentelor si atributiilor privind administrarea accizei catre Autoritatea Nationala a Vamilor.

Se modifica calendarul de preluare a activitatilor in domeniul accizelor de catre Autoritatea Nationala a Vamilor, astfel:

– la data de 1 septembrie 2007 se realizeaza transferul competentelor referitoare la gestionarea documentelor administrative de insotire la nivel national (anterior modificarii aceasta competenta urma a se transfera la data de 1 octombrie 2007, impreuna cu transferul competentelor privind schimbul international de informatii in domeniul accizelor, despre care noua reglementare nu mai face nicio referire)

– la data de 1 septembrie 2007 se realizeaza transferul competentelor catre autoritatea desemnata din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor privind activitatea de verificare, investigatii si control necesara certificarii implinirii conditiilor de autorizare ca persoana autorizata sa produca, sa detina, sa primeasca sau sa expedieze, sub orice titlu, produse supuse accizelor (anterior modificarii, data de transfer era 1 noiembrie 2007)

– la data de 1 ianuarie 2008 se va realiza transferul competentelor privind inspectia fiscala pentru accize catre autoritatea desemnata din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, cu conditia modificarii in acest sens a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare (anterior modificarii, acest transfer avea loc la data de 1 aprilie 2008).

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU SI ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.