« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Repartizarea intre organismele de gestiune colectiva beneficiare a remuneratiei compensatorii pentru copia privata colectata de catre organismele colectori unici
06.09.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial nr. 610 din 4 septembrie 2007 a fost publicata Decizia Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 279/2007 privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Deciziei civile nr. 134A din 24 mai 2007 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala (completul: Andreia-Liana Constanda, Viorel Voineag)

Hotararea Curtii are ca obiect solutionarea apelului declarat de mai multe entitati (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor – UCMR-ADA, Societatea de Gestiune Colectiva a Drepturilor de Autor – COPYRO si Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti – CREDIDAM) impotriva Hotararii arbitrale, pronuntate de Completul de arbitraj de pe langa O.R.D.A., prin care s-a stabilit modalitatea de repartizare intre organismele de gestiune colectiva beneficiare a remuneratiei compensatorii pentru copia privata colectata de catre organismele colectori unici.

Observam jurisprudenta neunitara a Curtii de Apel Bucuresti in ceea ce priveste problema locului unde se depune cererea de apel. Astfel, desi un alt complet, printr-o hotarare anterioara, a stabilit ca apelurile depuse direct la curtea de apel, iar nu la O.R.D.A., sunt valabile, instanta din speta a anulat doua dintre apelurile formulate pentru motivul ca nu au fost depuse la instanta a carei hotarare se ataca, astfel cum prevede art. 288 alin. 2 C.pr.civ., ci direct la curtea de apel. Motivarea acestei pozitii este data de argumentul ca O.R.D.A. poate fi asimilat unei instante de judecata inclusiv din perspectiva naturii si a efectelor produse de hotararile arbitrale, asimilabile hotararilor judecatoresti.

Pe fond, Curtea a admis apelul declarat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor – UCMR-ADA, schimband in parte Hotararea arbitrala atacata.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

 
Secţiuni: Content, Dreptul proprietatii intelectuale | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD