« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modelul si continutul Raportului de Inspectie Fiscala
06.09.2007 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 611 din 4 septembrie 2007 a fost publicat Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1181/2007 privind modelul si continutul Raportului de inspectie fiscala.

Raportul de inspectie fiscala se intocmeste de echipa de inspectie fiscala pentru consemnarea constatarilor inspectiei fiscale.

Raportul de inspectie fiscala cuprinde:
date despre inspectia fiscala: prezentarea organelor de inspectie fiscala care efectueaza verificarea, temeiul juridic al inspectiei fiscale, numarul si data transmiterii avizului de inspectie fiscala, perioada supusa verificarii etc.
– date despre contribuabil: datele de identificare ale contribuabilului, forma de proprietate, forma juridica, precum si principalii actionari/asociati si evolutia capitalului social, informatii referitoare la actionari/asociati, in situatia in care sunt constatate relatii de participare la alt contribuabil cu care are relatii de afaceri, evolutia cifrei de afaceri si a rezultatului exercitiului financiar, conform ultimelor 3 bilanturi anuale, indiferent de perioada verificata, verificarea evidentei documentelor cu regim special, cu prezentarea actelor cu care au fost achizitionate etc.
– constatari fiscale: informatii despre obligatia fiscala care a facut obiectul inspectiei fiscale, obiectivele minimale avute in vedere in actiunea de inspectie fiscala, baza de impunere etc.
– alte constatari: organizarea si conducerea evidentei contabile, utilizarea si tinerea registrelor
– discutia finala cu contribuabilul: prezentarea sintezei punctului de vedere al contribuabilului, concluzii asupra analizei punctului de vedere al contribuabilului
– sinteza constatarilor inspectiei fiscale: informatiile obligatorii care trebuie prezentate pentru fiecare impozit, taxa sau contributie la care s-au calculat diferente sau accesorii in sarcina contribuabilului.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.