« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
2 comentarii

Bilanțul de activitate al Curții de Apel București pe 2013
26.02.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București a dat publicității miercuri, 26 februarie 2014, un comunicat cu privire la prezentarea Bilanțului de activitate pe anul 2013.

Comunicatul integral:

La data de 25 februarie 2014, a avut loc prezentarea şi dezbaterea Raportului de activitate al Curţii de Apel Bucureşti şi instanţelor arondate acesteia pe anul 2013.

La lucrările Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, în urma invitaţiilor transmise, au mai participat:
– doamna judecător dr. Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;
– domnul Robert Marius Cazanciuc, ministrul justiţiei;
– domnul judecător Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii;
– doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul judecător Mircea Aron, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul judecător Marius Tudose, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul Cristian Mihai Ban, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti;
– domnul avocat Ion Ilie Iordăchescu, decanul Baroului Bucureşti.

De asemenea, au mai luat parte şi preşedinţii tribunalelor arondate Curţii de Apel Bucureşti, respectiv: doamna judecător Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti, domnul judecător George Cătălin Şerban, preşedintele Tribunalului Călăraşi, doamna judecător Luciana Aydin, preşedintele Tribunalului Giurgiu, domnul judecător Toma Ion, preşedintele Tribunalului Ialomiţa, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, preşedintele Tribunalului Ilfov, domnul judecător Petrică Gudac, preşedintele Tribunalului Teleorman şi doamna judecător Andreea Tănase, preşedintele Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

Datele statistice, rezultatele obţinute şi informaţiile au fost expuse sintetic de doamna judecător Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, cu privire la activitatea desfăşurată de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate acesteia în anul 2013. S-a evidenţiat volumul mare de activitate al Curţii de Apel Bucureşti şi instanţelor arondate, respectiv de 695.369 cauze, de departe cel mai mare din ţară, reprezentând aproximativ un sfert din actul de justiţie la nivel naţional.

Asupra aspectelor relevante din materiile în care îşi desfăşoară activitatea sau problematica instanţei pe care o conduce, au luat cuvântul şi domnul judecător Daniel Grădinaru, preşedintele Secţiei I penale a Curţii de Apel Bucureşti, doamna judecător Maria Speranţa Cornea, preşedintele Secţiei a V-a civile, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, preşedintele Tribunalului Ilfov, şi doamna judecător Andreea Tănase, preşedintele Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

În cadrul alocuţiunilor, invitaţii au apreciat activitatea şi rezultatele obţinute de personalul judecătoresc din cadrul acestor instanţe, precum şi efortul susţinut depus de aceştia în anul anterior, apreciind volumul, problematica şi cazuistica celei mai mari instanţe din ţară, exprimându-şi înţelegerea, susţinerea şi disponibilitatea pentru ca, în limita competenţelor şi resurselor existente, să fie remediate şi, pe cât posibil, înlăturate dificultăţile cu care se confruntă sistemul judiciar.

De asemenea, au mai fost puse în discuţie aspecte de interes pentru întreg sistemul judiciar, cum ar fi efectele intrării în vigoare a noilor dispoziţii în materie civilă în cursul anului 2013, dar şi a celor în materie penală în luna februarie 2014, infrastructura instanţelor, practica judiciară şi durata de soluţionare a cauzelor.

În cadrul dezbaterilor au fost evidenţiate şi relaţiile de colaborare existente în cursul anului 2013 cu Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi celelalte unităţi de parchet (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Naţională Anticorupţie), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Baroul Bucureşti.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Bilanțul de activitate al Curții de Apel București pe 2013”

 1. Liviu Cornel DOBRANIȘTE spune:

  Nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata rostul acestor bilanturi in cadrul instantelor judecatoresti! Prea seamana cu ceea ce se intampla inainte de 1989 (parca ar fi darile de seama ale activului PCR sau ceea ce se intampla la congresele PCR).
  In opinia mea, aceste bilanturi sunt prilejuri pentru sefii instantelor de a se lauda cu munca judecatorilor, munca la care ei nu contribuie decat in proportii infime!
  Cu toate acestea, activitatile de acest gen se desfasoara cu mare veselie si in prezent, la un sfert de secol dupa 1989!
  Tocmai acest fapt demonstreaza ca reforma in justitie ramane o vorba goala!

 2. Mihai COSTACHE spune:

  Legat de aceste bilanturi am avut si eu o experienta hazlie…

  Am avut un dosar de evaziune fiscala in care probatoriul a fost facut efectiv praf de catre procuror cu largul concurs al politiei SIF.

  La citeva luni dupa ce am obtinut achitarea clientului, a aparut in presa procurorul care a instrumenta respectivul dosar (fiind si seful parchetului respectiv) prezentind bilantul unitatii si laudindu-se ca a avut celel mai multe rechizitorii dintre toate parchetele aflate pe raza Curtii de Apel de care apartinea.

  In acel moment m-am gindit la valoarea acestor bilanturi daca minim 20-30% dintre dosare sunt la fel de bine instrumentate ca cel ce il gestionasem eu.

  La fel si cu amenzile date – toti raporteaza sumele aplicate dar nimeni nu urmareste cite dintre ele ramin in vigoare dupa ce sunt contestate in instanta.

  Penibil si triumfalist. Suntem tara stampilelor, diplomelor si al raportarilor umflate din pix.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.