Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
2 comentarii

Bilanțul de activitate al Curții de Apel București pe 2013
26.02.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București a dat publicității miercuri, 26 februarie 2014, un comunicat cu privire la prezentarea Bilanțului de activitate pe anul 2013.

Comunicatul integral:

La data de 25 februarie 2014, a avut loc prezentarea şi dezbaterea Raportului de activitate al Curţii de Apel Bucureşti şi instanţelor arondate acesteia pe anul 2013.

La lucrările Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, în urma invitaţiilor transmise, au mai participat:
– doamna judecător dr. Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;
– domnul Robert Marius Cazanciuc, ministrul justiţiei;
– domnul judecător Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii;
– doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul judecător Mircea Aron, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul judecător Marius Tudose, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul Cristian Mihai Ban, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti;
– domnul avocat Ion Ilie Iordăchescu, decanul Baroului Bucureşti.

De asemenea, au mai luat parte şi preşedinţii tribunalelor arondate Curţii de Apel Bucureşti, respectiv: doamna judecător Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti, domnul judecător George Cătălin Şerban, preşedintele Tribunalului Călăraşi, doamna judecător Luciana Aydin, preşedintele Tribunalului Giurgiu, domnul judecător Toma Ion, preşedintele Tribunalului Ialomiţa, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, preşedintele Tribunalului Ilfov, domnul judecător Petrică Gudac, preşedintele Tribunalului Teleorman şi doamna judecător Andreea Tănase, preşedintele Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

Datele statistice, rezultatele obţinute şi informaţiile au fost expuse sintetic de doamna judecător Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, cu privire la activitatea desfăşurată de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate acesteia în anul 2013. S-a evidenţiat volumul mare de activitate al Curţii de Apel Bucureşti şi instanţelor arondate, respectiv de 695.369 cauze, de departe cel mai mare din ţară, reprezentând aproximativ un sfert din actul de justiţie la nivel naţional.

Asupra aspectelor relevante din materiile în care îşi desfăşoară activitatea sau problematica instanţei pe care o conduce, au luat cuvântul şi domnul judecător Daniel Grădinaru, preşedintele Secţiei I penale a Curţii de Apel Bucureşti, doamna judecător Maria Speranţa Cornea, preşedintele Secţiei a V-a civile, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, preşedintele Tribunalului Ilfov, şi doamna judecător Andreea Tănase, preşedintele Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

În cadrul alocuţiunilor, invitaţii au apreciat activitatea şi rezultatele obţinute de personalul judecătoresc din cadrul acestor instanţe, precum şi efortul susţinut depus de aceştia în anul anterior, apreciind volumul, problematica şi cazuistica celei mai mari instanţe din ţară, exprimându-şi înţelegerea, susţinerea şi disponibilitatea pentru ca, în limita competenţelor şi resurselor existente, să fie remediate şi, pe cât posibil, înlăturate dificultăţile cu care se confruntă sistemul judiciar.

De asemenea, au mai fost puse în discuţie aspecte de interes pentru întreg sistemul judiciar, cum ar fi efectele intrării în vigoare a noilor dispoziţii în materie civilă în cursul anului 2013, dar şi a celor în materie penală în luna februarie 2014, infrastructura instanţelor, practica judiciară şi durata de soluţionare a cauzelor.

În cadrul dezbaterilor au fost evidenţiate şi relaţiile de colaborare existente în cursul anului 2013 cu Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi celelalte unităţi de parchet (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Naţională Anticorupţie), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Baroul Bucureşti.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti