Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
2 comentarii

Bilanțul de activitate al Curții de Apel București pe 2013


26 februarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel București a dat publicității miercuri, 26 februarie 2014, un comunicat cu privire la prezentarea Bilanțului de activitate pe anul 2013.

Comunicatul integral:

La data de 25 februarie 2014, a avut loc prezentarea şi dezbaterea Raportului de activitate al Curţii de Apel Bucureşti şi instanţelor arondate acesteia pe anul 2013.

La lucrările Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, în urma invitaţiilor transmise, au mai participat:
– doamna judecător dr. Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;
– domnul Robert Marius Cazanciuc, ministrul justiţiei;
– domnul judecător Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii;
– doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul judecător Mircea Aron, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul judecător Marius Tudose, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
– domnul Cristian Mihai Ban, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti;
– domnul avocat Ion Ilie Iordăchescu, decanul Baroului Bucureşti.

De asemenea, au mai luat parte şi preşedinţii tribunalelor arondate Curţii de Apel Bucureşti, respectiv: doamna judecător Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti, domnul judecător George Cătălin Şerban, preşedintele Tribunalului Călăraşi, doamna judecător Luciana Aydin, preşedintele Tribunalului Giurgiu, domnul judecător Toma Ion, preşedintele Tribunalului Ialomiţa, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, preşedintele Tribunalului Ilfov, domnul judecător Petrică Gudac, preşedintele Tribunalului Teleorman şi doamna judecător Andreea Tănase, preşedintele Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

Datele statistice, rezultatele obţinute şi informaţiile au fost expuse sintetic de doamna judecător Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, cu privire la activitatea desfăşurată de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate acesteia în anul 2013. S-a evidenţiat volumul mare de activitate al Curţii de Apel Bucureşti şi instanţelor arondate, respectiv de 695.369 cauze, de departe cel mai mare din ţară, reprezentând aproximativ un sfert din actul de justiţie la nivel naţional.

Asupra aspectelor relevante din materiile în care îşi desfăşoară activitatea sau problematica instanţei pe care o conduce, au luat cuvântul şi domnul judecător Daniel Grădinaru, preşedintele Secţiei I penale a Curţii de Apel Bucureşti, doamna judecător Maria Speranţa Cornea, preşedintele Secţiei a V-a civile, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, preşedintele Tribunalului Ilfov, şi doamna judecător Andreea Tănase, preşedintele Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

În cadrul alocuţiunilor, invitaţii au apreciat activitatea şi rezultatele obţinute de personalul judecătoresc din cadrul acestor instanţe, precum şi efortul susţinut depus de aceştia în anul anterior, apreciind volumul, problematica şi cazuistica celei mai mari instanţe din ţară, exprimându-şi înţelegerea, susţinerea şi disponibilitatea pentru ca, în limita competenţelor şi resurselor existente, să fie remediate şi, pe cât posibil, înlăturate dificultăţile cu care se confruntă sistemul judiciar.

De asemenea, au mai fost puse în discuţie aspecte de interes pentru întreg sistemul judiciar, cum ar fi efectele intrării în vigoare a noilor dispoziţii în materie civilă în cursul anului 2013, dar şi a celor în materie penală în luna februarie 2014, infrastructura instanţelor, practica judiciară şi durata de soluţionare a cauzelor.

În cadrul dezbaterilor au fost evidenţiate şi relaţiile de colaborare existente în cursul anului 2013 cu Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi celelalte unităţi de parchet (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Naţională Anticorupţie), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Baroul Bucureşti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii