Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Parlamentul a adoptat propunerea de majorare salarială a aleșilor locali


27 februarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ

Camera Deputaților a aprobat în ședința de marți, 25 februarie 2014, propunerea vice-ministrului Liviu Dragnea de majorare, începând cu 1 iulie 2014, a unor categorii de salarii din administrația publică locală, potrivit unui comunicat MDRAP.

Cele mai mari creșteri salariale, conform proiectului de lege adoptat astăzi, vor fi înregistrate la nivelul primarilor și viceprimarilor de comună, cu 44,4 până la 50,1%. Pentru primarii și viceprimarii de oraș salariul va crește cu până la 16,6%, pentru viceprimarii de municipiu categoria II și pentru primarii de municipiu categoria I și II cu până la 7,2%, iar pentru primarul general al municipiului București, cu 5,5%.

Vice-ministrul Liviu Dragnea a declarat: ”Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua. La preşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile. Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare și o legitimitate mare, dată de votul cetăţenilor. Acest amendament pe care l-am făcut prevede o reaşezare a salariilor din administraţia locală. Cred că se poate numi înfăptuirea unui act de dreptate în ceea ce priveşte aleşii locali.”

:: Principalele noi prevederi salariale

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică