Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Livia Stanciu felicită judecătorii Curții de Apel București pentru rezultatele obținute în 2013
27.02.2014 | JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității marți, 25 februarie 2014, un comunicat cu privire la participarea președintei Livia Doina Stanciu la prezentarea Bilanțului de activitate pe anul 2013 al Curții de Apel București.

În discursul său, judecătoarea a apreciat efortul depus de magistrați pentru rezultatele deosebite obținute în 2013, aceștia dovedind în mod constant profesionalism, responsabilitate și dăruire, calități ce au demonstrat că se poate realiza un act de justiție corect, imparțial și eficient chiar și în contextul modificărilor legislative, a creşterii volumului de cauze înregistrate, dar şi a dificultăţilor de ordin logistic întâmpinate în mod constant.

De asemenea, președinta ICCJ a remarcat capacitatea de muncă a judecătorilor și dăruirea acestora față de actul de justiție, făcând apel la continuarea eforturilor pentu a spori încrederea populației în activitatea justiţiei ca serviciu public. Livia Stanciu a continuat prin atrage atenția cu privire la provocările aduse de implementarea noilor coduri în materie penală și civilă, subliniind că va fi nevoie de o responsabilizare și mai mare pentru a nu permite acestor dificultăți să afecteze calitatea actului de justiţie apreciat la nivel naţional, dar şi european. Mai mult, judecătoarea a reiterat ideea că de interpretarea şi aplicarea uniformă a noilor dispoziţii penale şi civile, depinde reuşita pe termen lung a sistemului judiciar în ansamblul său.

În final, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a felicitat întreg personalul Curţii de Apel Bucureşti şi al instanţelor arondate acesteia pentru eforturile de înfăptuire cu onestitate şi competenţă a activităţii judiciare în anul 2013 și a oferit asigurări magistraților cu privire la sprijinul Instanței Supreme pentru realizarea tuturor proiectelor în care vor fi implicaţi şi care vizează accelerarea reformei în justiţie.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.