Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Contract de împrumut încheiat de administrator în nume personal şi în numele societăţii
04.03.2014 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, dreptul de a reprezenta societatea cu răspundere limitată aparţine fiecărui administrator, dacă nu se prevede altfel prin actul constitutiv, ceea ce înseamnă că fiecare administrator exercită atât activitatea de gestiune a patrimoniului, cât şi cea de reprezentare, putând să încheie în numele societăţii orice acte juridice care să o angajeze în mod legal în raporturile cu terţii. În speţă, pârâta a susţinut că prin semnarea contractului în numele societăţii şi aplicarea ştampilei nu a intenţionat să angajeze societatea în acest raport juridic, iar în absenţa acordului celui de al doilea administrator al societăţii şi a unei hotărâri a adunării generale a asociaţilor care să aprobe contractarea împrumutului, semnarea contractului de împrumut în numele societăţii nu este valabilă. Înalta Curte a reţinut că, întrucât în actul constitutiv al societăţii se prevede expres şi explicit că atribuţiile legate de administrarea societăţii vor fi îndeplinite de cei doi administratori desemnaţi din rândul asociaţiilor, cu puteri depline şi pe o perioadă nelimitată, este corectă obligarea societăţii, în solidar cu administratorul, persoană fizică, la restituirea împrumutului. (Decizia nr. 3551 din 25 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire împrumut)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti