« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ICCJ. Contract de împrumut încheiat de administrator în nume personal şi în numele societăţii
04.03.2014 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, dreptul de a reprezenta societatea cu răspundere limitată aparţine fiecărui administrator, dacă nu se prevede altfel prin actul constitutiv, ceea ce înseamnă că fiecare administrator exercită atât activitatea de gestiune a patrimoniului, cât şi cea de reprezentare, putând să încheie în numele societăţii orice acte juridice care să o angajeze în mod legal în raporturile cu terţii. În speţă, pârâta a susţinut că prin semnarea contractului în numele societăţii şi aplicarea ştampilei nu a intenţionat să angajeze societatea în acest raport juridic, iar în absenţa acordului celui de al doilea administrator al societăţii şi a unei hotărâri a adunării generale a asociaţilor care să aprobe contractarea împrumutului, semnarea contractului de împrumut în numele societăţii nu este valabilă. Înalta Curte a reţinut că, întrucât în actul constitutiv al societăţii se prevede expres şi explicit că atribuţiile legate de administrarea societăţii vor fi îndeplinite de cei doi administratori desemnaţi din rândul asociaţiilor, cu puteri depline şi pe o perioadă nelimitată, este corectă obligarea societăţii, în solidar cu administratorul, persoană fizică, la restituirea împrumutului. (Decizia nr. 3551 din 25 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire împrumut)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Corporate, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD