Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Conferinta internationala ref. Statutul Procurorului

10.09.2007 | JURIDICE.ro

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania anunta organizarea la Bucuresti, in zilele de 28 si 29 septembrie 2007, a conferintei internationale "Statutul procurorului intr-un stat de drept – Reflectii asupra revizuirii statutului procurorului in Romania".

Conferinta este organizata in cooperare cu asociatia Magistratii Europeni pentru democratie si libertati (MEDEL), Asociatia Romana pentru Transparenta (TI-Ro), Fundatia Frederich Ebert – Biroul dinRomania, Fundatia Konrad Adenauer – Programul pentru Statul de Drept in Europa de Sud-Est, Ministerul Justitiei din Romania si Ministerul Public din Romania.

Manifestarea este urmare a evenimentelor din ultimii doi ani care au suscitat reactii publice cu privire la rolul si statutul procurorului in Romania, reactii care se includ in pozitiile europene adoptate de guvernele si magistratii din celelalte tari. Scopul conferintei este prezentarea directiilor internationale in acest domeniu si reflectarea asupra necesitatii unei revizuiri a statutului procurorului in tara noastra.

Printre participantii la aceasta conferinta se numara magistrati din Franta, Italia si Spania, judecatori si procurori din Romania, lideri ai organizatiilor neguvernamentale cu activitate in privinta drepturilor omului si statului de drept. Ne vor onora cu prezenta Ministrul Justitiei, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, directorul Institutului National al Magistraturii.

Conferinta va avea loc in sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, Calea 13 septembrie nr 1-3, sector 5, Bucuresti. Participarea se face doar pe baza de invitatie. Reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe la conferinta de presa organizata sambata, 29 sept.2007, la ora 16:30.

Pentru detalii: Dana Girbovan, presedinte UNJR, tel: 0740-134199, email danapascut2002@yahoo.com


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership