Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CJUE ref. competența instanței în cazul în care același litigiu este pendinte în fata instanțelor din diverse state membre


28 februarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Justiției a Uniunii Europene a dat publicității joi, 27 februarie 2014, hotărârea în cauza C-1/13, Cartier parfums-lunettes et Axa Corporate Solutions Assurance, referitoare la interpretarea articolului 27 alineatul (2) din Regulamentul nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială (JO 2001, L 12, p. 1, Ediție specială, 19/vol. 3, p. 74).

Curtea de Casație din Franța a sesizat CJUE cu o întrebare referitoare la stabilirea competenței în cazul în care același litigiu este pendinte în fata instanțelor din diverse State membre.

CJUE a decis ca, într-o astfel de situație, se consideră competentă prima instanță sesizată din moment ce aceasta nu și-a declinat competența și din moment ce nicio parte nu a contestat-o până în momentul luării de poziție pe care dreptul procedural național o consideră a fi prima apărare adresată instanței sesizate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică