« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Judecătoria Mangalia. Procesul-verbal contravenţional nu poate fi completat cu înscrisuri extrinseci
03.03.2014 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Judecătoria Mangalia, fiind învestită cu soluţionarea unei plângeri contravenţionale, a statuat că procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei este nelegal întocmit în măsura în care agentul constatator nu a precizat în concret în cuprinsul procesului-verbal care sunt activităţile ilicite desfăşurate de petent, fapt ce conduce la imposibilitatea stabilirii vinovăţiei acestuia. Astfel, chiar dacă în raportul său, agentul constatator menţionează că petentul ar fi desfăşurat activităţi ilicite, aceste precizări nu au fost făcute în chiar actul prin care s-a constatat contravenţia, motiv pentru care instanţa a apreciat acest raport ca fiind un act extrinsec procesului-verbal, care nu îl poate completa pe acesta. Pe cale de consecinţă, instanţa a admis plângerea contravenţională, dispunând anularea procesului-verbal de contravenţie atacat. (Sentinţa civilă nr. 106/C/16.01 2009 pronunţată de Judecătoria Mangalia)

Andrei PAP

 
Secţiuni: C. contravențional, Jurisprudență Judecătorii, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Judecătoria Mangalia. Procesul-verbal contravenţional nu poate fi completat cu înscrisuri extrinseci”

  1. Vasile BLOJ spune:

    Felicitari domnule Andrei Pap, multumesc 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD