Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Judecătoria Mangalia. Procesul-verbal contravenţional nu poate fi completat cu înscrisuri extrinseci


3 martie 2014 | Andrei PAP
Secţiuni: Contencios contravențional, Jurisprudență Judecătorii, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Judecătoria Mangalia, fiind învestită cu soluţionarea unei plângeri contravenţionale, a statuat că procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei este nelegal întocmit în măsura în care agentul constatator nu a precizat în concret în cuprinsul procesului-verbal care sunt activităţile ilicite desfăşurate de petent, fapt ce conduce la imposibilitatea stabilirii vinovăţiei acestuia. Astfel, chiar dacă în raportul său, agentul constatator menţionează că petentul ar fi desfăşurat activităţi ilicite, aceste precizări nu au fost făcute în chiar actul prin care s-a constatat contravenţia, motiv pentru care instanţa a apreciat acest raport ca fiind un act extrinsec procesului-verbal, care nu îl poate completa pe acesta. Pe cale de consecinţă, instanţa a admis plângerea contravenţională, dispunând anularea procesului-verbal de contravenţie atacat. (Sentinţa civilă nr. 106/C/16.01 2009 pronunţată de Judecătoria Mangalia)

Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vasile BLOJ
9 years ago

Felicitari domnule Andrei Pap, multumesc 🙂

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro