BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Mangalia. Procesul-verbal contravenţional nu poate fi completat cu înscrisuri extrinseci
03.03.2014 | Andrei PAP


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecătoria Mangalia, fiind învestită cu soluţionarea unei plângeri contravenţionale, a statuat că procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei este nelegal întocmit în măsura în care agentul constatator nu a precizat în concret în cuprinsul procesului-verbal care sunt activităţile ilicite desfăşurate de petent, fapt ce conduce la imposibilitatea stabilirii vinovăţiei acestuia. Astfel, chiar dacă în raportul său, agentul constatator menţionează că petentul ar fi desfăşurat activităţi ilicite, aceste precizări nu au fost făcute în chiar actul prin care s-a constatat contravenţia, motiv pentru care instanţa a apreciat acest raport ca fiind un act extrinsec procesului-verbal, care nu îl poate completa pe acesta. Pe cale de consecinţă, instanţa a admis plângerea contravenţională, dispunând anularea procesului-verbal de contravenţie atacat. (Sentinţa civilă nr. 106/C/16.01 2009 pronunţată de Judecătoria Mangalia)

Andrei PAP

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Judecătoria Mangalia. Procesul-verbal contravenţional nu poate fi completat cu înscrisuri extrinseci”

  1. Vasile BLOJ spune:

    Felicitari domnule Andrei Pap, multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate