Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

CE. Obstacole în furnizarea transfrontalieră a produselor de asigurare
03.03.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Asigurări, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii joi, 27 februarie 2014, rezultatele unui raport elaborat de grupul de experţi privind dreptul european al contractelor de asigurare.

Obiectivul grupului de experţi a fost acela de a identifica dacă și în ce măsură diferențele legislative în domeniul contractelor împiedică furnizarea și utilizarea la nivel transfrontalier a produselor de asigurare.

Raportul arată că diferențele în materie de drept al contractelor împiedică furnizarea transfrontalieră a produselor de asigurare prin creșterea costurilor, prin generarea de incertitudine juridică și prin îngreunarea încheierii de către consumatori și întreprinderi a unei asigurări în alte state membre ale UE, fiind reţinute următoarele aspecte:
– obstacolele se întâlnesc cu precădere în sectorul asigurărilor de viață, precum și în domenii cum ar fi asigurarea de răspundere civilă și asigurarea auto şi mai puţin în domeniul asigurărilor de transport;
– fie că este vorba despre produse de asigurare de viață, fie despre asigurări auto sau de răspundere civilă, societățile de asigurări trebuie să își adapteze contractele la normele naționale din țara deținătorului poliței.

Viviane Reding: ”După mai bine de 20 ani de la realizarea pieței noastre unice, comerțul transfrontalier în sectorul asigurărilor este departe de a se derula în condiții optime. Realitatea este următoarea: numai foarte puțini clienți pot cumpăra produse de asigurare în alte țări, doar 0,6 % din totalul primelor de asigurare auto și 2,8% din primele de asigurare de bunuri fiind oferite în UE la nivel transfrontalier. Raportul prezentat astăzi de grupul de experți arată că unele dintre aceste probleme sunt cauzate de diferențele în materie de drept al contractelor. Există un potențial însemnat în ceea ce privește furnizarea de produse de asigurare transfrontaliere. Să depunem toate eforturile pentru a-l valorifica pe deplin. Acest demers este esențial pentru menținerea poziției competitive a asigurătorilor de vârf ai UE pe piața mondială.”

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti