Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CE. Ziua egalității salariale


3 martie 2014 | Robert BĂLAȘA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Conform ultimelor statistici publicate de Comisia Europeană, femeile din Europa lucrează în continuare 59 de zile „gratis”. Diferențele salariale între bărbați și femei  nu s-au schimbat aproape deloc în ultimii ani, rămânând în continuare la aproximativ 16%, potrivit ec.europa.eu.

La muncă egală, salariu egal reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale UE, dar, din păcate, acesta nu este încă o realitate pentru femeile din Europa”, a declarat dna Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisarul UE pentru justiție

După cum reiese din datele cele mai recente, Ziua Europeană a egalității salariale este celebrată la 28 februarie, pentru al doilea an consecutiv. Acest eveniment marchează, la nivelul Uniunii Europene, acea dată din noul an calendaristic de la care femeile vor fi plătite în mod real pentru munca depusă, la fel ca și bărbații. Concret, acest lucru înseamnă că femeile lucrează astăzi 59 de zile „gratis”, până când ajung la suma pe care o primesc bărbații.

În prezent, Comisia examinează opțiunile de care dispune pentru a acționa la nivel european în scopul de a îmbunătăți transparența privind salariile și, în acest mod, să identifice soluții la diferențele salariale între bărbați și femei, contribuind astfel la promovarea și facilitarea punerii în aplicare efective și eficiente a principiului egalității de remunerare.

Robert BĂLAȘA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii