Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Concurs de Procese Simulate de Drept Civil
03.03.2014 | Diana Elena ROTARU

afis concurs procese simulate civilELSA București şi ASD alături de firma de avocatură PeliFilip invită studenţii de anul II şi III la Concursul de Procese Simulate de Drept Civil, ce va avea loc pe data de 26 aprilie 2014, la Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimentul cu o lungă tradiţie în ELSA, desfăşurat în fiecare an, îşi propune să ofere studenţilor din cadrul Facultăţii de Drept şansa să pledeze în instanţă, valorificându-şi astfel cunoştinţele teoretice, abilităţile oratorice, prezenţa de spirit şi capacitatea de a lucra în echipă.

Noutatea concursului din acest an constă în includerea unei faze scrise a proceselor simulate, ce se va desfăşura în săptămânile premergătoare fazei pledoariilor orale şi în care echipele participante îşi vor comunica poziţia din litigiu prin acte procesuale. În acest fel, studenţii vor fi puşi în situaţii cât mai asemănătoare cu experienţa unui proces real.

Cele mai apreciate pledoarii vor fi recompensate cu premii importante concretizate în privilegiul de a participa la etapa naţională a Concursului de Procese Simulate de Drept Civil „Francisc Deak”, dar şi cu premii în bani şi stagii de practică oferite de firma de avocatură PeliFilip.

Mărturiile şi experienţele participanţilor din ediţiile anterioare sunt un argument în plus care să convingă studenţii de la Drept că acest eveniment nu trebuie ratat:
„Concursurile de procese simulate sau Moot Court Competitions au reprezentat o experienţă extraordinară pentru mine, întrucât m-au ajutat să îmi dau seama ce profesie mi-aş dori să urmez. Să susţii o pledoarie într-o sală a Curţii de Apel Bucureşti, îmbrăcat în robă, în faţa unui juriu compus din avocaţi, profesori şi judecători, unii dintre ei chiar de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reprezintă o simulare perfectă a realităţii, iar studenţii care au parte de o astfel de experienţă îşi pot da seama uşor ce şi-ar dori să facă în viitor. Este o ocazie foarte bună să te cunoşti pe tine, să îţi dai seama ce abilităţi şi cunoştinţe ai dobândit în timpul facultăţii şi să aplici teoria din carţi într-o speţă concretă. Încurajez orice student să participe şi îi felicit pe cei care au iniţiativa organizării unor astfel de concursuri, care sunt extrem de folositoare pentru juriştii în devenire!”
(Alina Ciocoiu, în prezent avocat PeliFilip, Best Speaker „Concursul de Procese Simulate – Drept Civil an III”, 2012 şi Concursul de Procese Simulate – Drept Procesual Civil anul IV, 2013)

Înscrierea în concurs se poate realiza prin trimiterea memoriului de rezolvare a unei probleme de drept, până la data de 17 martie 2014, ora 23.59 la adresa de e-mail mcc.civil@bucuresti.elsa.ro. Speţa ce trebuie rezolvată se va găsi pe site-ul ELSA Bucureşti, pe pagina de Facebook a evenimentului sau poate fi cerută la adresa menţionată.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.