Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ziua Protecţiei Civile


3 martie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității vineri, 28 februarie 2014, mesajul ministrului Gabriel Oprea cu ocazia Zilei Protecţiei Civile adresat reprezentanților organizațiilor pentru situații de urgență

În continuare redăm mesajul integral:

”Dragi colegi,

Ziua Protecției Civile ne găsește la acest început de an într-un proces de redefinire a unui întreg concept care înseamnă sistemul național de management al situațiilor de urgență. Un prim pas a fost făcut prin înființarea în Ministerul Afacerilor Interne a Departamentului pentru Situații de Urgență. Ulterior, prin Hotărâri ale Guvernului României s-au înființat două Comitete pentru situații de urgență, bine definite și cu competențe delimitate în funcție de natura situațiilor de urgență.

În fapt, pornind de la riscurile și vulnerabilitățile cu care instituțiile statului se confruntă, uneori cu o periodicitate îngrijorătoare, dacă ne referim la cele naturale, am particularizat ceea ce ar trebui să reprezinte Protecția Civilă în sistemul instituțiilor statului, mai mult decât o componentă a unui Inspectorat pentru Situații de Urgență.

Manifestările climatice extreme, dezastrele naturale şi chiar evoluţiile geopolitice reclamă cu necesitate existenţa unor structuri capabile să gestioneze situaţii extreme ce pot pune în primejdie populaţia şi mediul.
De-a lungul timpului, această componentă pentru situații de urgență s-a aflat permanent în prima linie, alături de pompierii salvatorii, atunci când natura ne-a pus la grea încercare sau când riscurile tehnologice ori biologice au făcut ca semenii noştri să fie expuși pericolului.

În profesia dumneavoastră, orice ezitare se poate traduce în pierderi de vieţi omeneşti sau pagube însemnate. Gestionarea riscurilor, confruntarea cu pericolele sunt atribute ale meseriei dumneavoastră, meserie care de cele mai multe ori, se desfășoară într-un anonimat asumat. Zi de zi, fără să vă lăudați cu reuşitele, fără a face paradă de vieţile salvate şi bunurile protejate, vă onorați statutul cu modestie şi profesionalism.

Prin activitatea dumneavoastră zilnică, demonstrați că România a înţeles pe deplin importanţa pe care sistemul de protecţie civilă îl are în protejarea vieţii şi a bunurilor propriilor cetăţeni.
Aţi ales o vocaţie, aceea de a fi salvatorii semenilor dumneavoastră aflaţi în pericol.

Faceţi cinste, în continuare, uniformei militare pe care o purtaţi şi veţi găsi în mine şi în conducerea Ministerului Afacerilor Interne o echipă pregătită oricând să vă susţină în activitate, să vă ajute în rezolvarea dificultăţilor şi să vă sprijine în depăşirea cu succes a provocărilor profesionale pe care le întâmpinaţi.

De Ziua Protecției Civile, vă adresez un gând de mulțumire pentru toate misiunile îndeplinite cu bine și vă felicit pentru profesionalismul şi dedicarea de care dați dovadă. La mulţi ani!”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică