Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

OUG privind stabilirea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale
03.03.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 151 din data de 28 februarie 2014 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2014 pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale.

Actul normativ stabileşte preluarea de către Ministerul Fondurilor Europene, începând cu data de 1 martie 2014, a activităţii şi structurilor cu rol de Autoritate de management pentru Programul operaţional sectorial „Creşterea competitivităţii economice” de la Ministerul Economiei şi pentru Programul operaţional sectorial „Dezvoltarea resurselor umane” de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

De asemenea, începând cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene îndeplineşte rolul de Autoritate de management, în înţelesul Regulamentului (UE) nr. 1.303/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013, pentru următoarele programe operaţionale: Programul operaţional „Competitivitate”, Programul operaţional „Capital uman” şi Programul operaţional „Asistenţă tehnică”.

Începând cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene coordonează, atât structurile din cadrul instituţiilor care exercită atribuţiile autorităţilor de management şi ale organismelor intermediare, cât şi structurile din cadrul instituţiilor care exercită atribuţiile operatorului de program, potrivit prevederilor Memorandumului de înţelegere privind implementarea Mecanismului financiar norvegian 2009-2014 şi Memoradumului de înţelegere privind implementarea Mecanismului financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti