Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Telders International Law Moot Court Competition. Etapa națională. Cum a fost


4 martie 2014 | Ciprian Traian ICHIM

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În perioada 28 februarie – 2 martie 2014, Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat runda națională a celei de-a 37-a ediții a Telders International Law Moot Court Competitionunul dintre cele mai importante concursuri de procese simulate din Europa. Scopul acestuia este de a continua opera profesorului dr. Benjamin Marius Telders, care a devenit profesor de Drept internațional la Universitatea din Leiden în 1937.

În semn de prețuire pentru acesta, în fiecare an, cu ocazia Telders International Law Moot Court Competition, echipe din peste 40 de universități concurează în rundele naționale, iar echipele câștigătoare din fiecare țară participă la runda internațională, care are loc la Haga.

Anul acesta, au concurat la runda națională echipe de la Universitatea București, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Juriul, alcătuit din cadre didactice ale Facultății de Drept din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a declarat câștigătoare echipa Universității de Vest Timișoara, care va reprezenta România la runda finală a competiției, ce se va desfășura la Haga, în perioada 23-25 aprilie.

Ciprian Traian ICHIM

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii