Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații
 1 comentariu

Ucraina. Dubla cetățenie ar putea deveni infracțiune

5 martie 2014 | JURIDICE.ro

Deputați din cadrul partidului de opoziție „Batkivșcina” au înaintat Parlamentului ucrainean un proiect de lege pentru modificarea prevederilor penale în sensul condamnării celor care dețin dublă cetățenie cu închisoare de la 3 la 10 ani, informează unimedia.ro.

Inițiatorii proiectului susțin că în prezent nu se poate vota asupra propunerii de modificare a Codului penal din cauza situației delicate din Ucraina, însă imediat ce lucrurile vor intra în normalitate, Rada Supremă va dezbate asupra propunerii. Documentul înaintat Parlamentului permite amendarea sau chiar privarea de libertate a cetățenilor care dețin sau primesc dublă cetățenie, inclusiv a celor care vor primi pașaportul Federației Ruse, însă modificările îi vizează în special pe funcționarii publici cu dublă cetățenie ce au acces la documente de stat. Aceștia din urmă ar putea fi lipsiți și de drepturi politice, de a vota sau de a candida la o funcție publică.

„Într-adevăr noi am introdus un astfel de proiect de lege. Totodată, în condițiile în care suntem amenințați cu războiul, niciun proiect de acest fel nu va fi acceptat de Rada Supremă. Când situația se va normaliza și vor dispărea amenințările militare, ne vom reîntoarce la această problemă. Pentru luarea deciziilor ne vom consulta cu toți cetățenii din toate regiunile țării și împreună vom decide ce facem cu cei care dețin dublă cetățenie”, a menționat unul din autorii proiectului de lege.

Având în vedere că numeroși funcționari de rang înalt dețin dublă cetățenie, se pare că proiectul urmărește scoaterea acestora din posturile cheie ale aparatului administrativ. Pe de altă parte, modificările vor afecta și o mare parte a populației întrucât mulți ucrainieni au dublă cetățenie.

Reacțiile nu s-au lăsat așteptate, analiștii politici avertizând că promovarea unor astfel de modificări nu fac decât să agraveze situația actuală și să creeze impresia de  incertitudine a actualei guvernări și de lipsă de încredere în propriile forțe.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică