Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Nivelul comisioanelor percepute de Trezoreria Statului pentru serviciile prestate clienţilor
06.03.2014 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 159 din data de 5 martie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 319/2014 privind stabilirea nivelului comisioanelor percepute de Trezoreria Statului pentru serviciile prestate clienţilor.

Potrivit actului normativ, Trezoreria Statului percepe comisioane pentru operaţiunile de plăţi derulate prin intermediul sistemelor de decontare a plăţilor de mică şi mare valoare în relaţia cu instituţiile de credit şi pentru alte servicii prestate la solicitarea titularilor următoarelor conturi purtătoare de dobândă:
– cont 50.25 „Disponibil al instituţiilor publice ale administraţiei centrale finanţate integral din venituri proprii”;
– cont 50.28 „Disponibil al instituţiilor publice ale administraţiei publice locale finanţate integral din venituri proprii”;
– cont 50.47.11 „Disponibil aferent prefinanţării pentru proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare”;
– cont 50.47.09 „Disponibil aferent proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare”;
– cont 50.69 „Disponibil al operatorilor economici;
– cont 53.01.01.MMMMMM „Disponibil din sume reprezentând garanţie de bună execuţie”;
– cont 50.98 „Disponibil al operatorilor economici şi al organismelor neguvernamentale nonprofit aferent proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare”.

Pentru operaţiunile de plăţi dispuse din conturile menţionate anterior se percep comisioane care se situează la nivelul comisioanelor plătite de Trezoreria Statului către Banca Naţională a României şi se stabilesc prin reglementări ale Băncii Naţionale a României şi prin regulile de sistem aplicabile participanţilor la sistemul electronic de plăţi.

Pentru eliberarea extraselor de cont pentru fiecare titular de cont se percepe un comision lunar de 5,00 lei.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.