Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Prevederi privind despăgubirea persoanelor care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme
06.03.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din data de 4 martie 2014 a fost publicată Legea nr. 9/2014 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme.

Legea completează OUG nr.  156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, introducând în cuprinsul acesteia următoarele precizări:

Despăgubirile se acordă atât pentru perioada depozitului constituit la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A., cât şi pentru perioada depozitului constituit la Banca Română pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., după cum urmează:
– pentru persoanele care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. înainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 1990 până la data de 31 decembrie 2013;
– pentru persoanele care au depus sume de bani la C.E.C. – S.A. după data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsă între data efectuării depunerii până la data de 31 decembrie 2013.

În cazul în care numărul deponenţilor şi valoarea totală a despăgubirilor se modifică, elementele tehnice privind despăgubirile se stabilesc la propunerea Ministerului Finanţelor Publice şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Modul de calcul al despăgubirilor şi celelalte elemente necesare aplicării acestei legi se stabilesc prin hotărâre a Guvernului în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.
Prin hotărârea Guvernului se stabileşte şi modalitatea de punere în executare a hotărârilor judecătoreşti executorii pronunţate în favoarea deponenţilor.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti