Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Back în business vs. Purgatoriul falimentului


7 martie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Fairsolve.com a fost partenerul celei de-a doua ediţii a conferinţei pe tema Insolvenţa – Back în business vs. Purgatoriul falimentului, organizată joi, 27 februarie, la Hotel Marshal Garden din Bucureşti de Legal Magazin – revista profesiilor liberale. La eveniment au participat peste 60 de invitaţi – practicieni în insolvenţă, preşedinţi de asociaţii profesionale, avocaţi, consultanţi fiscali, auditori financiari, bancheri, oficialităţi guvernamentale, presă economică.

Expunerea celor mai noi mecanisme şi soluţii de lichidizare a activelor societăţilor în insolvenţă, precum şi avantajele competitive ale participanţilor la procedură care le folosesc, a fost cuprinsă în tema FAIRSOLVE.com – eficienţa unui instrument de lucru prezentată de către Florian Mateiţă, partener RomInsolv. A fost evidenţiată infrastructura de excepţie a României în domeniul comunicaţiilor şi internetului, precum şi potenţialul de business al celor conectaţi la această infrastructură, fie ei cumpărători, practicieni sau creditori:

Economie de timp

  • Gestionarea simultană a multor licitaţii cu aceleași resurse materiale şi umane
  • Rapoarte complexe la un ‘click’ distanţă, altfel dificil de centralizat şi actualizat
  • Sunt evitate deplasările şi întâlnirile inutile (altele decât vizionarea bunului)

Puterea informaţiei

  • Alerte pe e-mail, pentru reacţie rapidă şi eficientă
  • Rapoarte în timp real, urmăreşti toţi parametrii procesului de vânzare şi iei decizii
  • Toate detaliile sunt cunoscute potenţialului cumpărător, deci vine hotărât

Reducerea costurilor

  • Generate de desfășurarea simultană a unui număr mare de licitaţii
  • Pentru fiecare licitaţie există un raport automat care se poate tipări după fiecare rundă
  • Prezenţa nu este necesară pentru desfășurarea licitaţiei online

Gheorghe Piperea, Prim-vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă a amintit că “există legislaţie care permite ca persoanele care au falimentat voit o societate comercială să fie decăzute din unele drepturi: să fie acţionari majoritari la alte societăţi sau administratori de societate.”

Simona Miloş, Preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) a abordat Codul insolvenţei în privinţa disciplinei debitorilor, precizând că “Un număr de 4-6% din numărul total al procedurilor intrate în insolvenţă sunt de natură frauduloasă”

Iancu Guda, analist macroeconomic Coface, a menţionat faptul că a crescut numărul societăţilor cu cifre de afaceri mari care intră în insolvenţă, fiind în creştere societățile intrate în insolvenţă cu cifra de afaceri de peste un milion de euro având efect de domino asupra societăţilor mai mici.

De asemeni, numărul societaţilor mari care intră în insolvenţă este în continuare ascedent, a menţionat Valentina Burdescu, director, Direcţia Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Printre speakeri mai amintim: Irina Şercane – membru în Consiliul Ştiinţific al INPPI, Andreea Deli Diaconescu – membru INPPI, Florin Sandor – consilier Direcţia Juridică BNR, Aurelian Ionescu – deputat în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Camera Deputaţilor.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro