Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Autorizarea regimurilor vamale economice
11.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial nr. 623/10 septembrie, a fost publicat Ordinul nr. 7789/2007 al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Normelor de autorizare a regimurilor vamale economice.

Normele de autorizare a regimurilor vamale economice stabilesc procedurile aplicabile la autorizarea regimurilor vamale economice pe teritoriul vamal al Romaniei.

Ordinul prevede ca utilizarea uni regim vamal economic de antrepozitare vamala, perfectionare activa, transformare sub control vamal, admitere temporara si perfectionare pasiva se autorizeaza de autoritatea vamala pe baza unei cereri inaintate acesteia de catre solicitant.

Ordinul contine prevederi detaliate referitoare la procedura normala de autorizare, procedura simplificata, cererea de autorizare unica, cererea de autorizare cu efect retroactiv, decizia de autorizare, modalitatile de verificare a conditiilor economice, s.a.

Autorizatia are termen de valabilitate nelimitat in cazul in care se refera la regimul de antrepozitare vamala. In cazul regimurilor de transformare sub control vamal sau perfectionare pasiva, termenul de valabilitate nu poate depasi 3 ani de la data intrarii in vigoare a autorizatiei.

De asemenea, cu anumite exceptii, termenul de valabilitate al autorizatiei de perfectionare activa nu poate depasi 3 ani de la data intrarii in vigoare a autorizatiei.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.