« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Transferul de marfuri sub acoperirea unui regim economic
11.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 623/10 septembrie, a fost publicat Ordinul nr. 7788/2007 al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Normelor privind transferul de marfuri sub acoperirea unui regim economic.

Potrivit ordinului mai sus mentionat, prin transfer se intelege circulatia pe teritoriul vamal comunitar, sub acoperirea unui regim vamal economic, a marfurilor in aceeasi stare, a marfurilor in curs de transformare sau a produselor compensatoare. Circulatia acestor marfuri se efectueaza fara incheierea regimului economic sub care au fost plasate.

Transferul marfurilor sub acoperirea unui regim economic este conditionat de constituirea unei garantii, aceasta fiind cea corespunzatoare regimului.
In cazul operatiunilor care beneficiaza de scutire de la obligatia garantarii datoriei vamale, transferul marfurilor beneficiaza de aceeasi facilitate.

Conform prevederilor ordinului, procedura de transfer reprezinta o alternativa la obligatia utilizarii regimului de tranzit comunitar.

Procedura de transfer este inscrisa in autorizatia de utilizare a regimului vamal economic si presupune tinerea de catre titular a evidentelor aferente regimului.

Ordinul contine prevederi referitoare la cazurile si modalitatile de transfer in cadrul aceleiasi autorizatii si transferul intre 2 titulari de autorizatie. De asemenea, ordinul mai contine exemple de transfer pentru fiecare dintre aceste modalitati.

Astfel, transferul marfurilor intre diferite locuri prevazute in cadrul aceleiasi autorizatii a unui regim economic se efectueaza fara formalitati vamale, cu conditia inscrierii regimului in evidente si justificarea statutului marfurilor.

Cat priveste transferul intre 2 titulari de autorizatie, ordinul prevede ca autoritatea vamala aproba transferul marfurilor sau produselor compensatoare intre 2 titulari de autorizatie, beneficiari ai aceluiasi regim vamal economic sau a doua regimuri diferite, numai cand cel de-al doilea titular foloseste procedura simplificata de vamuire la domiciliu pentru plasarea sub regim a marfurilor ce i-au fost transferate. Transferul nu se aplica in cazul regimului de admitere temporara.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.