Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

"In sfarsit vad si eu un armean bun" – CNCD
12.09.2007 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Pentru afirmatia facuta de presedintele Traian Basescu la iesirea din Spitalul Militar Central, in timp ce-i stringea mina doctorului Mircea Ghemegian ("In sfarsit vad si eu un armean bun, un armean competent.") care a facut parte din echipa de medici care l-a operat de tiroida, presedintele Basescu va fi invitat din nou la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca urmare a unei sesizari facute de un jurnalist.

Monica Vasile, membru CNCD: "Cazul Basescu – comunitatea armeana va urma procedura obisnuita pentru toate celelalte cercetari in legatura cu posibile fapte de discriminare. Urmeaza sa decidem cind vom invita partile la audieri. Aceasta sesizare nu seamana cu nici una care a fost vreodata pe masa CNCD, noi nemaifiind confruntati cu o asemenea afirmatie si nu pot spune daca este una ofensatoare sau nu."

Varujan Pambuccian, deputatul minoritatii armene: "Suntem la portile Orientului, unde totul este mai lejer."

Scriitorul Stefan Agopian: "Daca in cauza ar fi fost un ministru al Finantelor evreu si-ar mai fi permis dl. Basescu astfel de afirmatii? Daca ar fi mers la scoala, in loc sa-si piarda timpul la Anvers, unde l-a trimis Securitatea, ar fi putut afla ca mai multi armeni nascuti in Romania au contribuit la dezvoltarea culturii romane. Si ma refer numai la un Vasile Conta – singurul filosof roman cu sistem, la Spiru Haret – care a pus bazele invatamintului modern in Romania, si nu in ultimul rand la Garabet Ibraileanu, cunoscutul istoric literar si romancier."

Consilierul de stat Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei: "Seful statului isi exprima aprecierea si recunostinta pentru contributia extraordinara pe care comunitatea armeana a avut-o, de-a lungul timpului, la cultura si viata stiintifica din Romania. Prin afirmatia pe care a facut-o cu ocazia externarii din Spitalul Militar Central, presedintele Traian Basescu a dorit sa evidentieze profesionalismul medicului Mircea Ghemigian."

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate