Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Proces de drept penal organizat de LSA Suceava


11 martie 2014 | Cornel TILIHOI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Asociaţia Studenţilor la Drept LSA Suceava, prin Departamentul Activităţi Academice, organizează sâmbătă, 22 martie 2014, la Palatului de Justiție din Suceava, Procesul Simulat de Drept Penal-Infracțiuni Contra Persoanei.

Coordonatorul proiectului este Mariana Lenuța Zaiț, vicepreşedintele departamentului Activităţi Academice.

Înscrierile se vor face în perioada 10-15 martie, iar echipele vor fi formate din câte doi membrii.

Evenimentul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor practice şi a calităţilor de pledant ale participanţilor, studenţi la drept, şi motivarea acestora să participe la activităţi complementare curriculei universitare, prin crearea unei speţe şi prin asumarea unor roluri de către participanţi care să fie cât mai aproape de desfăşurarea reală a unui proces, în cadrul unei şedinţe de judecată. Taxa de participare e de 20 de lei pentru fiecare echipă.

Acest Concurs de Procese Simulate (Moot Court Competiton) face parte dintr-o serie de evenimente realizate la nivel local de către LSA Suceava, precum: dezbateri academice, stagii de practică, conferinţe şi seminarii, efectuarea unor stagii de practică, vizite instituţionale, etc. şi la nivel naţional de către ELSA România.

Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizaţie a studenţilor în drept şi a tinerilor jurişti din lume. ELSA este o organizaţie apolitică, independentă şi nonprofit, care funcţionează pe baza voluntariatului. În prezent ea cuprinde 37 de ţări, numărând peste 25.000 de membri activi, cuprinşi în 200 de Grupuri Locale din tot atâtea facultăţi de Ştiinţe Juridice din Europa.

Cornel TILIHOI
PR LSA Suceava

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii