BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DIICOT-Vâlcea. Manipulare a pieţei de capital, delapidare, fals informatic şi furt. Reţinere
10.03.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

 
SMARTBILL

DIICOT-Vâlcea. Manipulare a pieţei de capital, delapidare, fals informatic şi furt. Reţinere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Vâlcea, au efectuat, un număr de 10 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor de manipulare a pieţei de capital, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic şi furt.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă, că inculpata V.M în calitate de agent de serviciu de investiţii financiare, şi-a însuşit şi folosit în interesul său, încercând să acopere pagubele create de ea însăşi altor clienţi, bunurile aparţinând unui număr de 48 de persoane vătămate pe care le gestiona şi administra, cauzând un prejudiciu, estimat.
Totodată, există suspiciunea că la data de 22 august 2013, fără să aibă dreptul de a desfăşura servicii de investiţii financiare pentru persoana vătămată M.A, ce deţinea un număr de 1.000.000 de acţiuni cu simbol FP, susnumita a sustras de la Depozitarul Central, bunurile mobile respective cauzându-i un prejudiciu de 840.000 lei .
Se reţine totodată, că în perioada 19 septembrie – 23 octombrie 2013, inculpata V.M sprijinită de suspectul D.D, angajat al unităţii bancare, a procedat la efectuarea, cu intenţie, de tranzacţii care au lansat semnale false pe piaţă, determinând creşterea artificială a preţului unor acţiuni, în raport cu valoarea lor reală, cu scopul de a obţine rapid lichidităţi. În acelaşi context, inculpata a derulat tranzacţiile ce constituiau paşii care conduceau la manipularea pieţei utilizând procedee fictive.
De asemenea există suspiciunea că inculpata V.M a falsificat notificări către Depozitarul Central în sensul că, participând la tranzacţiile speciale (sell out), a atestat în formularele de raportare fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului constând în existenţa acordurilor clienţilor pentru efectuarea procedurilor respective.

Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vâlcea a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de o persoană.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.